Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Windows 8

2012-ben érkezik az új Microsoft operációs rendszer?

Egyelőre még sem a neve, sem a pontos megjelenési ideje nem ismert a jelenleg fejlesztés alatt álló, következő generációs redmondi operációs rendszernek. De, ha hinni lehet a Microsoft Kitchen nevű website-nak – ahol a minap felbukkant egy, az amerikai szoftverfejlesztő óriás prezentációjából származónak tűnő slide -, következő nagy dobására 2012-ben készül a Microsoft, már ami az operációs rendszereket illeti.

A fent látható ábra szerint szűk három év lenne a mostani és a jövőbeni OS között, ami nagyjából megfelel a Windows Vista és a Windows 7 között eltelt időnek. Ha a Microsoft Kitchennek igaza lesz, akkor Redmond visszatér a megszokott tempóhoz. Hiszen a Windows 95, 98, ME, XP esetében minden alkalommal 2-3 év telt csupán el egy-egy új operációs rendszer kiadása között.

A sorból egyedül a Windows Vista lóg ki – ez öt évvel követte elődjét, a Windows XP-t. A Trustworthy Computing, avagy a Megbízható Számítástechnika nevű kezdeményezés felelős ezért. 2002-t ugyanis azzal kezdte a Microsoft, hogy Bill Gates bejelentette: a biztonság elsőfokú prioritást kap a cégen belül, és ennek szellemében áttervezik aktuális szoftvereiket (is). A programozók java így került a Windows XP-t az online támadásokkal szemben védettebbé tenni hivatott kezdeményezéshez; aminek a Windows Vista látta a kárát – utóbbi jelentős késéssel, 2006 év végén debütálhatott csak.

Visszatérve a slide-hoz: a Microsoft nem fűzött hivatalos kommentárt az értesüléshez, készpénznek tehát semmiképp sem szabad venni az információt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés