Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a legújabb Alcohol 52%

Laptop

Letölthető a legújabb Alcohol 52%

Megjelent a CD/DVD-emulátor legújabb, ingyenes változata, valamint az optikai lemezek írására is használható Alcohol 120%.

Alcohol 120% (letöltés itt) – a szoftver, mely 68 százaléknyi média-íróból és 52 százaléknyi emulátorból áll. Elsőre talán érthetetlen az elnevezés, de a két program (Alcohol 68%, Alcohol 52%) összessége adja az egészet (120%) – innen származik a név.

A Daemon Tools-hoz hasonlóan az Alcohol 52% (letöltés itt) arra képes, hogy az optikai meghajtóba helyezett korongokról készített és a merevlemezen tárolt image file-okat a felhasználó közvetlenül elérhesse; azaz úgy használhassa, mintha benne lenne a CD/DVD a CD/DVD-ROM-ban. Ennek legnagyobb előnye, hogy így nem vagyunk a (még nagy adatátviteli sebességgel bíró meghajtó esetében is) bizony lassúnak mondható eszközre utalva – a winchesterről való futtatásnál az egyéb háttértárakhoz képest jóval gyorsabb működés érhető el (a fejlesztők szerint ez akár 200X is lehet – azaz az egyszeres (150 KB/s) CD-ROM-oknál kétszázszor gyorsabb).

Mivel egy-egy ilyen image állomány sokat foglal a merevlemezen (650-700 MB-ot CD esetében, DVD-nél pedig akár több GB-ot is), ezért a szoftver alkalmazásához egy minél nagyobb kapacitású háttértár szükséges. Ezen felül megelégszik egy Pentium processzorral és 32 MB-nyi memóriával. Szinte bármelyik Windows-os környezetben használható (Windows 95 alatt csak az OSR2, vagy annál későbbi változatoknál), de egy legalább 5.0-s Internet Explorer is szükséges működéséhez.

Következzenek a szoftver konkrét képességei: egyszerre akár 31 virtuális CD-/DVD-ROM-ot képes kezelni, így több olyan alkalmazás is futtatható, amely működéséhez igényli az eredeti lemez meghajtóba való behelyezését. Az alábbi formátumokat támogatja: CD-DA, CD+G, CD-ROM, CD-XA, Video CD, Photo CD, Mixed Mode, Multi-session CD; DVD-ROM, DVD-Video, DVD-Audio. Az összes jelenlegi meghajtót támogatja, legyen az akár CD-R, CD-RW, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW vagy DVD+RW. Emellett dicséretes tulajdonság, hogy támogatja a FireWire (IEEE 1394) és az USB protokollokat is.

Változáslista
– frissítésre került az olvasó és az író motor
– frissültek a nyelvi file-ok
– a Devsupp.dll újabb változatának alkalmazásával még több meghajtót támogat
– frissült az A.C.I.D (Alcohol Cloaking Initiative for DRM) varázsló a másolásvédelmek ellen

A szoftver legújabb, 1.9.8.7530 Free Edition, vagyis ingyenesen használató változata letölthető gyors Download szerverünkről, és itt található a teljes, shareware verzió is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés