Connect with us

technokrata

A hatalmas botránytól függetlenül a Cyberpunk 2077 hatalmas sikertörténet

cyberpunk siker

Geek

A hatalmas botránytól függetlenül a Cyberpunk 2077 hatalmas sikertörténet

A hatalmas botránytól függetlenül a Cyberpunk 2077 hatalmas sikertörténet

Legalábbis anyagilag biztosan.

Cyberpunk siker vagy bukás? Mielőtt belekezdenék a cikkbe gyorsan elárulom, hogy mind a lengyel kiadónak, mind az általuk összehozott Cyberpunk 2077-nek nagy rajongója vagyok.

A Cyberpunk siker, abból szempontból mindenképpen, hogy az én számítógépemen remekül fut, és személy szerint olyan sok eget rengető hibával nem találkoztam – csak viccesebbekkel, meg néhány bosszantóval -, még tisztában vagyok azzal, milyen sok embernek okozott csalódást a játék. Ez főleg az előző generációs konzolok tulajdonosaira lehet igaz. Mindenesetre hiába a botrányos debütálás, a CD Projekt RED vezetői hatalmas bónuszokat kapnak majd, mert a játék még így is elképesztően sikeres volt.

Hiába minden károgás, hiába a botrányos debütálás az előző generációs konzolokon, a Cyberpunk 2077 csak tavaly decemberben 13,7 milliós eladási számokat produkált, ennek köszönhetően pedig a CD Projekt RED vezető fejlesztői súlyos bónuszokra lettek jogosultak – a Bloomberg újságírója legalábbis ezt állítja a közelmúltban publikált tényfeltáró írásában, ez alapján a Cyberpunk siker lehetett. Mondjuk a korábbi Cyberpunk 2077 cikkek az oldal jóvoltából nem feltétlenül nevezhetők objektívnek – erőteljesen a lincshangulat kiszolgálását célozták -, azért akadnak olyan észrevételek és szempontok, amelyek mellett nem mehetünk csak úgy el.

A CD Projekt RED korábban nyilvánosságra hozott fiskális jelentésében az áll, hogy a lengyel kiadó két vezetője 6,3 millió dolláros bónuszban részesült, míg a játék rendezője 4,2 millió dollár extra pénzt vihetett haza. Az egyszerű fejlesztőket sem hagyták ki a buliból, ezzel a váddal nem lehet illetni az igazgatótanácsot, a játékon dolgozók megközelítőleg 5 és 9 ezer dollárnyi plusz juttatásban részesülhettek, a senior fejlesztők pedig akár 15-20 ezer dolláros borravalót is zsebre vághattak.

További Geek

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu