Connect with us

technokrata

Munkahelyi megfélemlítés a CD Projekt RED háza táján

CD Projekt RED

Dotkom

Munkahelyi megfélemlítés a CD Projekt RED háza táján

Kép: Gamechannel.hu

Munkahelyi megfélemlítés a CD Projekt RED háza táján

Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb szerepjátéka: a Witcher 3 direktora teljesen váratlanul otthagyta a sorozatot fejlesztő CD Projekt RED-et, ahol a játékfejlesztő részleg alelnöke volt. A cégen belül „munkahelyi megfélemlítés” ügyében folyt ellene eljárás.

A CD Projekt Red nehéz időszakon ment keresztül a Cyberpunk 2077 zűrös megjelenése után, de a cég persze mindig számíthat a Witcher franchise-ra. A CDPR nemrég jelentette, hogy a Witcher 3 már több mint 30 millió példányban kelt el, és 2020-ban további, több mint 2 millió példányt adtak el belőle. Sajnos úgy tűnik, hogy a CDPR üzletének még ez a része is veszélyben van, mivel ma kiderült, hogy a Witcher 3 vezető rendezője, Konrad Tomaszkiewicz felmondott a lengyel cégnél munkahelyi terror vádja miatt.

Konrad Tomaszkiewicz Forrás: Facebook

Toxikus légkört teremtett

A Bloomberg jelentése szerint a CDPR hónapokig tartó vizsgálatot folytatott Tomaszkiewicz viselkedésével kapcsolatban, és végül nem találta bűnösnek. Ennek ellenére Tomaszkiewicz a CDPR-től való távozását a munkatársaknak küldött e-mailben jelentette be, amelyben elismerte, hogy „rossz hangulatot” okozott a vállalaton belül, és sokakban félelmet, stresszt vagy kellemetlen érzést keltett, amikor velem dolgoztak.

Pontosabb részletek nem derültek ki arról, hogy mivel vádolták Tomaszkiewiczet.

E-mailjében Tomaszkiewicz ragaszkodott ahhoz, hogy „folytatni fogja a munkát saját magán”, és a Bloombergnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy „szomorú, kissé csalódott és lemondó” a CDPR elhagyása miatt. Közben a nemzetközi sajtó megkeresésére maga a CD Projekt Red nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Veterán vezető volt

Konrad Tomaszkiewicz a Witcher 3 rendezése mellett a Cyberpunk 2077 másodrendezője és producere volt, és várható volt, hogy a CDPR következő nagy Witcher-projektjénél ismét vezetői szerepbe lép. Emellett egy igazi veterán munkatársról és vezetőről volt szó: LinkedIn-profilja szerint Tomaszkiewicz 2004 (gyakorlatilag a cég megalapítása) óta a CD Projekt RED-nél dolgozott, és még a legelső, 2007-es Witcher, a 2011-es Witcher 2 fejlesztéseiben is részt vett vezető designerként. Később a hatalmas sikert aratott Witcher 3-nál és a kiegészítőinél „rendező”, a Cyberpunk 2077-nél „kreatív rendező” pozíciókat töltött be, 2019 óta pedig a teljes játékfejlesztő részleg alelnöke volt, magyarán egyértelműen nem „csak” a CD PROJEKT RED egyik vezetője, de a cég oszlopos tagja is volt.

Forrás: Index

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu