Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most ne vegyünk processzort!

Laptop

Most ne vegyünk processzort!

Ha el tudjuk halasztani néhány héttel a vásárlást, érdemes lehet kivárni.

Az Intel várhatóan január 18-án jelenti be szokásos, év eleji árcsökkentését. A Pacific Crest elemzőcég egyik elemzője, Michael McConnell beszámolója szerint várhatóan az alsókategóriás, négymagos példányok árai fognak olyan mértékben esni, hogy ezzel végképp mainstreammá válhatnak a quad-core CPU-k.

Az árcsökkentés persze nem jótékonykodás az Intel részéről, hanem egyfajta válasz az AMD vadonatúj processzoraira. Az új Phenom II X4-es (korábbi kódnevén Deneb) elődjéhez képest jobb teljesítménymutatókkal rendelkezik. Köszönhető ez egyrészt 6 MB-osra hizlalt harmadszintű gyorsítótárának, mikroarchitekturális fejlesztéseknek, a 45 nanométeres gyártási eljárásra való áttérés által lehetővé vált órajel-emelésnek, illetve a DDR3 memóriatípus támogatásának. Nagyjából 20 százalékos, a mindennapi felhasználás során érzékelhető teljesítményemelkedést hoz az előző generációhoz viszonyítva, az AMD közlése alapján (további részletek itt).

Visszatérve az Intel e hét vasárnapján esedékes árcsökkentésére: a lépés főként a négymagos példányokat fogja érinteni, de nem kizárt, hogy más lapkák esetében is mérsékelni fogja az árat a chipgyártó vállalat. Ennek hatása néhány nap, egy-két hét alatt hazánkba is begyűrűzhet, érdemes lehet tehát kivárni annak, aki éppen processzorvásárlás előtt áll.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés