Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha kényelmetlen a laptop használata…

Laptop

Ha kényelmetlen a laptop használata…

Mobilnak mobil a laptop, de asztaltól távol használva mégis gyorsan kényelmetlenné válik. A Logitech megoldást kínál a problémára.

Laptop számítógépünket bárhol használhatjuk otthonunkban, de a hordozhatóságért cserébe sajnos gyakran fel kell áldoznunk valamit a kényelmünkből. A Logitech laptop kiegészítők termékcsaládjának legújabb tagja, a ma bemutatott Logitech Comfort Lapdesk pontosan ezt a kellemetlenséget igyekszik kiküszöbölni. A Comfort Lapdesk mindig stabil alátámasztást biztosít, és megvédi használóját a számítógép hősugárzásától, így segítségével akár a kanapén ülve, az ágyon pihenve vagy a nappali szőnyegén elnyúlva is kényelmesebben dolgozhatunk.

A Logitech felmérése kimutatta, hogy az otthoni laptop felhasználók 60 százaléka a kanapén számítógépezik, hogy az internet böngészése és e-mailezés közben is családjával lehessen. A kutatásból az is kiderült, hogy 36 százalékuk az ágyon, 16 százalékuk pedig a padlón ülve vagy fekve használja gépét legszívesebben. Ezeknek az embereknek majdnem 50 százaléka aggodalmát fejezte ki a laptopból sugárzó hő miatt, és 41 százalékuknak volt problémás megtalálni hozzá a kényelmes testtartást. Néhányan párnát vagy könyvet tesznek a gép alá, hogy az megvédje őket a gépből kiáramló meleg levegőtől, de ezek a megoldások többnyire akadályozzák a gép szellőzését, így az csak még jobban melegszik.

A Comfort Lapdesk négyrétegű hőelvezető kialakítással védi a felhasználót. Az alsó réteg rácsos szivacsos anyaga (amilyet gyakran a sportfelszereléseknél is használnak) és az állvány alja és teteje közti légkamra együttesen dolgoznak a megfelelő hőszigetelésen. A számítógép nem teljes felületével fekszik fel az állványra, hanem annak ívelt formája miatt csak négy ponton, a lábaknál támaszkodik, ami jelentősen javítja a szellőzést.

Párnázott alsó rész gondoskodik a stabil tartásról és a felhasználó kényelméről, amihez nem szükséges összezárt térddel ülni, így az ember bármikor pihentetheti lábait. A támaszték csillogó, csúszásgátlós felülete ügyel rá, nehogy a laptop véletlenül elcsússzon a helyéről. A 12 fokban döntött emelvény a számítógépet olyan pozícióban tartja, hogy ülő helyzetben használva a lehető legkényelmesebb legyen a láb és a nyak tartása.

A Logitech Comfort Lapdesk for Notebooks megjelenése Európa-szerte januárra várható. Javasolt fogyasztói ára Európában egy cent híján 40 euró lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés