Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha már herótunk van a DVD-cserélgetéstől

Laptop

Ha már herótunk van a DVD-cserélgetéstől

Mindössze négy kattintással lehet – akár otthon is – üzembe helyezni az EMC komplett tárolószerverét.

Az EMC tulajdonában álló Iomega új StorCenter ix2 terméke az otthoni és kisvállalati felhasználók számára készült. Az akár két terabájtos kapacitású tárolóeszközhöz mindössze négy egérkattintással beállítható az információfelügyeleti, védelmi és megosztási szolgáltatásokat kínáló szoftver. A berendezés több eszközhöz is csatlakozhat (akár vezeték nélküli hálózaton vagy Bluetooth-kapcsolattal). A kis helyigényű (kisebb mint egy terjedelmesebb szótár) és 1 cent híján 300 dolláros ártól induló 1 és 2 terabájtos StorCenter ix2 központi tárolót fontos adatok – például a fényképek, MP3 fájlok, videoanyagok, pénzügyi feljegyzések – megosztására, biztonságos használatára és védelmére lehet használni.

Az Iomega StorCenter ix2-ben az EMC LifeLine szoftvere, egy teljes Linux operációs rendszer és az EMC tárolótechnológiáit felölelő alkalmazások készlete működik, így a rendszer bővíthető a jövőbeli új tárolófelügyeleti funkciókkal. A korábban említett Bluetooth bővítéssel a felhasználók közvetlenül a mobiltelefonjukról küldhetnek át képeket, fájlokat és címjegyzék-adatokat a StorCenter ix2-re az adatok védelméhez és megosztásához. Az eszköz egyedi videomegfigyelési szolgáltatásokat is tud nyújtani egy kompatibilis Axis biztonsági kamera használatával. A termék az RSA (az EMC biztonsági részlege) biztonsági technológiáival védi a rendszert a vírusoktól és rosszindulatú szoftverektől.

Az otthoni felhasználók számára az UPnP (Universal Plug and Play) és DNLA (Digital Living Network Alliance) minősítésű eszközök beépített támogatása azt jelenti, hogy a StorCenter ix2 mindenféle multimédiás fájl – zenék, képek, videók és más digitális tartalmak – mentésére, tárolására és visszajátszására alkalmas. Nem csak asztali és noteszgépekkel tud együttműködni, hanem az otthoni hálózat bármilyen kompatibilis eszközével is, mint például fogyasztói elektronikai és szórakoztatóelektronikai termékek; mobiltelefonok, zenelejátszók és PDA-k.

Az irodákban a gyors hálózati használatot egy Gigabit Ethernet kapcsolat biztosítja, az adatok tárolása pedig két nagy teljesítményű SATA-II merevlemez-meghajtón történik. Az ix2 USB-portjaihoz maximum két USB-eszköz csatlakoztatható, például USB-nyomtató a hálózati nyomtatásmegosztáshoz, USB Bluetooth illesztő a közvetlen feltöltéshez, vagy külső USB-meghajtók a tárkapacitás növeléséhez.

A StorCenter ix2 adatmentési és védelmi szolgáltatásokat is nyújt az integrált EMC Retrospect Express mentőszoftverrel. A beállítás során a felhasználó kiválasztja a hálózaton található PC-kről és Mac-ekről azokat a mappákat és fájlokat, amelyekről (ütemezés szerint) automatikus mentést szeretne. Ezután minden változás vagy hozzáadás automatikusan frissítésre és mentésre kerül.

Mivel az EMC Lifeline működési környezetet folyamatosan finomítják az új és a meglévő EMC-technológiák integrálásához, a vásárlók frissülő funkciókra és bővítésekre számíthatnak anélkül, hogy új hardvert kellene vásárolniuk. A StorCenter ix2 tervezett új szoftverfunkciói között megtalálható a távoli fájlelérés, az online tárolás és az adatbiztonsági tökéletesítések.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés