Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyítsünk a Windows Vistán!

Laptop

Könnyítsünk a Windows Vistán!

Windows Vista Lite – ha túl sok erőforrást von el az új Microsoft operációs rendszer.

A vLite (avagy Vista Lite – letöltés itt) olyan alkalmazás, aminek segítségével „megnyirbálhatjuk” a Windows Vistát. A program azon célból készült, hogy a nem kívánt komponenseket szépen sorban eltávolíthassa a felhasználó – a fejlesztők szerint ezzel egyrészt gyorsabbá tehető az operációs rendszer működése, másrészt pedig mindenki olyanra szabhatja a Vistát, amilyenre csak akarja. A szoftverrel bootolható ISO-t lehet készíteni, vagyis a változtatások magára a telepítőlemezre vihetők fel – ezt követően az erről a DVD-ről való installálás során már a testreszabott Vistát kapja az érdeklődő. Természetesen a módosított bootlemez használata nem mentesíti a felhasználót az aktiválástól, tehát az operációs rendszer egy eredeti változatával (vagy legalább egy legális termékkulccsal) rendelkeznie kell annak is, a vLite-tal készített image-et használja.

Emellett a program integrálni tudja azokat a drivereket, amiket a monitor előtt ülő fontosnak tart, és alapértelmezettként nem része az operációs rendszernek. Képes Vista telepítő CD-k összevonására és különválasztására, de akár olyanra is alakíthatjuk a képfile-t, hogy az a telepítésénél nem igényel felhasználói beavatkozást. A C#-ban írt alkalmazás viszont csak csak akkor működőképes, ha a felhasználó rendelkezik a .NET Frameworkkel (a Windows Vistában ez már alapból benne van).

Az új változatban megjelent a Network Access Protection Agent, ami a hálózati hozzáféréseket szabályozza, illetve az Extensible Authentication Protocol (EAP). Emellett javításra került a WLAN (WSearch 4.0 install).

A vLite legújabb, 1.2 verziója letölthető gyors Download szerverünkről is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés