Connect with us

technokrata

Mi marad ki a következő Windows-ból?

Laptop

Mi marad ki a következő Windows-ból?

Még messze a megjelenés, de Redmond már nyirbálja a Windows 7-et?

A Windows Vista nagy felhajtással beharangozott tulajdonságai közül több nem készült el időre – hiába remélte a „nép”, hogy bemutatkozik az új file-rendszer, végül a Microsoft úgy döntött, hogy nem teszi az operációs rendszer részévé, megakadályozandó a további csúszást. Úgy tűnik, hogy hasonló trimmelés a Windows 7-nél is be fog következni, már ha hinni lehet a The Inquirer online IT-bulvárlap közlésének.

Nem minden logika nélküli az az „értesülés”, hogy a DirectX 11 nem lesz része a következő Windows-nak. Amint azt láthatjuk, a Windows XP-ről Vistára való váltás sem ment (sőt, nem megy) zökkenőmentesen – a DirectX 9-ről 10-re való átlépés komoly problémákat hozott felszínre. A kompatibilitási gondokat ugyan mostanra sikerült megszüntetni, de teljesítménybeli különbségek még mindig vannak. Az eltelt egy év alatt ugyan mind az AMD/Ati, mind az Nvidia kihozott új drivereket, de adott játékprogram adott hardveren még mindig nagyobb teljesítményre képes Windows XP alatt, mint Windows Vistán.

Természetesen hivatalos állásfoglalás nincsen a Microsoft részéről, így a fenti eszmefuttatás csak spekuláció jelenleg; de a Vistánál tapasztalt „funkció-nyírás” ismeretében nem kizárt, hogy végül hasonlóképpen jár majd a Windows 7 is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Kütyük

Megdöbbentő karácsonyi ajándékok

2020. december 4. péntek
TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin