Connect with us

technokrata

Játékkonzolt épít az Apple?

Laptop

Játékkonzolt épít az Apple?

Riválist kaphat az Xbox, Playstation, Wii.

Az Apple nemrég adta be szabadalmi kérelmeit, melyekben olyan eszközökről ír, amelyeken elektronikus játékokat, videojátékokat lehet játszani, illetve különálló videojáték-gépekre, LCD játékgépekre is vonatkoznak Steve Jobs cégének beadványai. Sőt, még a következő érdekes kitétel is szerepel benne: „elektronikus játékok, amelyek a televízió távirányítójával használhatók”. Az esetről beszámoló Sydney Morning Herald egyúttal arról is hírt adott, hogy az Apple meghirdetett egy játék producer/designer állást, szórakoztatószoftver kifejlesztésére.

Egyes feltételezések szerint ezek a szabadalmi kérelmek tulajdonképpen az ipodos játékokkal kapcsolatban születtek meg, melyeket az Itunes-on keresztül lehetne beszerezni. Mások azonban azt is elképzelhetőnek tartják, hogy az Apple ki akar hasítani egy szeletet a lassan a DVD-ipart is lenyomó játékpiacból. Nem tartják kizártnak, hogy külön konzolgéppel lépnének a közönség elé.

Nem ez az első eset, amikor felröppen a híre egy Apple játékgépnek. Néhány évvel ezelőtt aktívan bepróbálkozott a vállalat ezen a téren: egy multimédiás, játékra is alkalmas masinát jelentetett meg Apple Pippin néven az Egyesült Államokban és Japánban. A készülék azonban sem külsőleg, sem belsőleg nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így hamar el is tűnt a süllyesztőben – mindössze néhány ezer darab került a boltokba.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin