Connect with us

Hirdetés

technokrata

FinalBurner – ingyenes CD/DVD-írás

Laptop

FinalBurner – ingyenes CD/DVD-írás

Ha sallangmentes és szabadon használható szoftverre vágyunk…

Az optikai lemezek adattal való megtöltésére az egyik legismertebb alkalmazás a Nero. A német fejlesztésű program azonban az elmúlt 1-2 évben hihetetlen mennyiségű egyéb funkciót kapott, amire a legtöbb felhasználónak többnyire nincs is szüksége. Nem csoda, hogy a több száz megabyte-os méret sokakat elrettent az alkalmazás beszerzésétől, és ezért más alternatívák után néznek.

Ezek egyike a nemrég megújult FinalBurner (letöltés). Az optikai lemezek „égetésére” használható szoftver két nagy előnnyel is rendelkezik a németek fejlesztéséhez képest. Egyrészt jóval kisebb méretű, mivel csak a lényegre koncentrál; másrészt teljesen ingyenes (freeware) a használata. A fentiek ellenére minden gyakran használt funkciót megtalálhatunk benne: adat és audió CD-ket, DVD-ket egyaránt lehet vele írni, és az összes CD/DVD formátumot ismeri. A FinalBurner képes képet (ISO) is készíteni egy lemezről.

Szintén a program mellett szól, hogy kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt könnyen használható. Annak, aki nem igazán ért a CD/DVD-íráshoz, csupán pár kattintást kell tennie, és máris írhatja ki az adatokat a lemezre; a profik számára pedig minden részletre kiterjedő konfigurációs lehetőség biztosítja a rugalmasságot.

Az alig 8 MB-os telepítővel bíró legújabb, 1.27.0.120-as változat letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés