Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra kell tanulnunk az AMD processzorokat

Laptop

Újra kell tanulnunk az AMD processzorokat

Ismét változik az elnevezési séma – cikkünkből kiderül, hogyan.

Az X-bit labs által közzétett információk szerint az Advanced Micro Devices újragondolja processzor-elnevezési stratégiáját, ami azt jelenti, hogy szakít az eddigi sémákkal, és az új architektúrára alapuló példányok esetében új rendszert alkalmaz. Három különböző márkanévvel képviselteti magát majd a piacon jövőre: az Athlon, a Phenom és a Sempron külön-külön szegmenst céloz meg. Összesen hat termékcsalád lesz majd a desktop processzoroknál, melyek a következők:
– AMD Phenom FX – négymagos processzorok a legnagyobb teljesítményt igénylőknek, amelyek akár kétprocesszoros rendszerekben is működhetnek
– AMD Phenom 9000 – négymagos CPU-k egyprocesszoros rendszerekhez
– AMD Phenom 7000 – hárommagos CPU-k
– AMD Athlon 6000 – kétmagos CPU-k
– AMD Athlon LE-1000 – egymagos CPU-k
– AMD Sempron LE-1000 – egymagos CPU-k

Ezen belül természetesen az egyes példányok egymáshoz viszonyított relatív teljesítménykülönbségét továbbra is a megszokott módon, számmal fogja jelölni a vállalat.

Azt döntse el ki-ki maga, hogy ez egyszerűbbé vagy bonyolultabbá teszi-e a CPU-k beazonosítását. Az biztos, hogy a Pentium előtti korszakban sokkal egyszerűbb volt: egy desktop processzor család létezett csak az adott technológiai szinten, melyeket órajelükkel különböztették meg, mind az AMD, mind az Intel berkeiben. Amióta azonban kifulladt az órajelemelésben rejlő teljesítménynövelés, mindkét vállalat kénytelen alternatív rendszert alkalmazni – ami az eddigi tapasztalatokra alapozva nehezebben beazonosíthatóvá teszi a processzorokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés