Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Nvidia driverek Windows XP, Vista alá

Laptop

Új Nvidia driverek Windows XP, Vista alá

Már letölthetők az ismételt optimalizáláson átesett változatok.

Gyatrán sikerültek a Windows Vistához készített Nvidia driverek; erről szól a szaksajtó már lassan fél éve. Az Nvidia nemrég hivatalosan is elismerte, hogy alábecsülték az új, DirectX 10-es platformra való fejlesztés erőforrásigényét (a beismerő nyilatkozatról bővebben itt). Akkor kaptunk egy ígéretet, hogy nagyon hamar megjelenik az új meghajtóprogram – nos, a múltkor kiadott, 158.18-as verziószámot viselő változat ugyan hozott körülbelül 15 százalékos teljesítményjavulást, ám Windows Vista alatt továbbra is félkarú óriások maradtak a vállalat videovezérlői.

Nem volt kérdéses tehát, hogy hamarosan újabb meghajtóprogramokkal rukkol elő az Nvidia – ezek lettek a minap kiadott 158.22-es és 24-es verziók (letöltés itt és itt). 3DMark 06 tesztjeink mérése szerint a teljesítmény a Microsoft új operációs rendszere alatt nem változott számottevő mértékben; annak ellenére, hogy további növekedést ígért a fejlesztővállalat. A telepítés menete is ugyanaz, mint korábban: legalább 2-3 újraindítás kell, mire használatba vehetővé válik a felfrissített rendszer.

Újdonságlista
– az Nvidia SLI hiba nemzetközi Windows Vista alatt tapasztalt hibájának javítása
– Purevideo HD támogatása
– DirectX alkalmazások alatti Vertical Sync kényszerítésének támogatása
– a továbbfejlesztett Control Panel frissítése
– több játékkal és alkalmazással kapcsolatos kompatibilitási javítás stb.

A 158.24-es, Windows Vistára készített változat és a 158.22-es, Windows XP-re fejlesztett WHQL kiadás egyaránt letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés