Connect with us

technokrata

Világelső lett a Seagate winchester

Laptop

Világelső lett a Seagate winchester

Több tekintetben is egyedülálló a kicsi merevlemez.

A Seagate korábbi bejelentéseihez igazodva beszámolt Momentus winchestercsaládjának legújabb frissítéséről. A legújabb, 2,5 colos, tehát noteszgépekbe szánt merevlemez 160 GB-nyi kapacitást nyújt, percenként 7200-as fordulatra képes adathordozó tányérokkal felvértezve – mindezt úgy, hogy az úgynevezett prependicular recording, azaz a merőleges adatrögzítés technikáját alkalmazza. Ennek a technikának a révén ugyanakkora mágneses felületre jóval több információ rögzíthető, köszönhetően a helytakarékosabb adattárolásnak.

A soros ATA csatoló 3 Gbit/s-os elméleti adatátviteli sebességet ígér az új széria minden tagjának – a 160 GB-os kapacitású mellett ugyanis 80, 100 és 120 GB-os változatokról is beszámolt a gyártó/fejlesztő vállalat. Nem csak a sebesség magas szintre való emelésére figyelt oda a Seagate: egy úgynevezett szabadesés érzékelő (free-fall sensor) gondoskodik arról, hogy a fizikai behatások esetén se keletkezzen kár az adatokban. Emellett szem előtt tartották a halk működés biztosítását is – habár pontos adatokat nem közölt a Seagate, bejelentése szerint a winchester hangja gyakorlatilag nem hallható.

Ugyan 7200 RPM-re képes a kis tárolóeszköz, ennek ellenére keveset fogyaszt, állítja a vállalat. Kiskereskedelmi ára egyelőre nem ismert, de túl magasra nem árazhatja be a Seagate, hiszen riválisai, például a Fujitsu, már szintén közel járnak ennek a szintnek az eléréséhez.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés