Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Plextor befejezte

Laptop

A Plextor befejezte

Nem gyártanak több CD- és DVD-meghajtót.

Az optikai lemezek meghajtóinak egyik legismertebb gyártója, a Plextor befejezi ODD-inek gyártását – ennek az igen erőssé vált dél-koreai és tajvani konkurencia az oka. Az anyacég (Shinano Kenshi) nem szűnik meg, csak más területekre koncentrál – olyan piacokra fordít nagyobb figyelmet, melyek (nagyobb) hasznot hoznak a vállalatnak. A vezetés szerint az ipari készülékek és a vakok számára kifejlesztett Plextalk digitális hangrögzítő jelentik a kiutat a válságból. Emellett komoly átszervezésbe is kezd a vállalat, többek között alkalmazottai egy részétől is meg fog válni a nem is olyan távoli jövőben.

Nem rögtön érkezik a vég: az optikai meghajtók gyártása még tovább folyik, de már igencsak csökkentett tempóban. Az egykor szebb napokat is látott részleg a csúcstermelés mindössze 10 százalékát produkálja majd a következő időszakban – azt azonban továbbra is a cégtől megszokott magas minőségben. Ez a szint okozta egyébként az üzletág hanyatlását: a távol-keleti riválisok olcsóbban képesek közel ugyanazt megvalósítani, a vásárlók pedig inkább az árcédulát nézik, mint a minőséget. Mindez azt is jelentheti, hogy a Plextor, mint magas minőséget jelentő márkanév, szép lassan ki fog kopni a köztudatból.

Néhány dolog azonban még nem tisztázott: a Plextor az elmúlt években belevágott a külső merevlemezek fejlesztésébe, gyártásába is, csakúgy, mint a projektorok és digitális videokonvertáló eszközök vezetékmentes adaptereivel való foglalatosságba. Ezek jövője jelenleg nem ismert, a vállalat hivatalosan nem nyilatkozott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés