Connect with us

Hirdetés

technokrata

Thinkpadek és a Linux

Laptop

Thinkpadek és a Linux

A Lenovo Thinkpad T60p noteszgép hivatalosan is támogatja a SUSE Linuxot.

A Novell és a Lenovo a Linux World konferencián jelentette be együttműködési megállapodását. A Thinkpad T60p noteszgép így egyike az első olyan eszközöknek, amelyek támogatják a Novell birtokában levő Suse Linux Enterprise Desktop 10 (SLED 10) operációs rendszert. Igaz, a forgalmazó weboldalán a támogatott operációs rendszereknél mindössze a Windows XP szerepel.

Nem meglepő módon Centrino alapokra épül a hordozható számítógép; processzor gyanánt egy Core Duo CPU dolgozik a notebookban. Operatív tára minimum 512 MB, maximum 4 GB lehet, winchesterének kapacitása pedig 60 és 100 GB közötti. Kijelzője 14,1 vagy 15 colos képátlóval rendelkezik, melyet az Ati FireGL V5200-as videovezérlője szolgál ki. Ez utóbbit 256 MB-nyi saját memóriával látták el.

Az Linux-képes Thinkpad T60p mobil munkaállomás támogatja a meleg és a hideg dokkolást a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 futtatása közben. Emellett az új noteszgépek számos Thinkvantage technológiát támogatnak, többek között a Thinkpad Configuration Utility, a Power Manager és az Access Connections szolgáltatásokat is.

A Thinkpad Configuration Utility segítségével a felhasználók könnyen kezelhetik és vezérelhetik a rendszer részét képező hardvereket. Az Access Connections használatával pedig automatikusan át tudnak váltani vezetékes és vezeték nélküli hálózatok között egy egyszerű navigációs és telepítő varázsló segítségével. A Thinkpad Power Manager elvégzi a hordozható számítógép rendszerbeállításait, hogy azok megfeleljenek a felhasználó munkaterhelésének.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés