Connect with us

Hirdetés

technokrata

200 GB-os Blu-ray lemez – már valóság!

Laptop

200 GB-os Blu-ray lemez – már valóság!

Bár manapság még igen csak ritkák a piacon a Blu-ray termékek, a TDK már most azon van, hogy kitolja az új technológia határait.

A TDK valamivel több mint egy évvel az első 100 GB-os Blu-ray lemez prototípus bejelentése után most fellebbentette a fátylat egy ennél kétszer nagyobb adattároló kapacitású Blu-ray diszkről.

Nem tévedés, a TDK új optikai adattárolóján 200 GB-nyi digitális fotót, videót, vagy zenét lehet eltárolni! Az persze már más kérdés, hogy jelenleg egyetlen olyan Blu-ray lejátszó, vagy író berendezés sincs kereskedelmi forgalomban, mely képes lenne ezen lemezek kezelésére…

A 200 GB-os lemez egyoldalas és hatrétegű, melyből könnyen kiszámolható, hogy egy rétegen 33 GB adatnak van helye. Korábban mindenki úgy gondolta, hogy az első 200 GB-os lemezek nyolcrétegűek lesznek, azonban idő közben a TDK egy új jelfeldolgozási fejlesztésnek köszönhetően 33 GB-ra tudta növelni a rétegenkénti kapacitást.

A gyártó munkatársai ezzel párhuzamosan bejelentették, hogy az új technológiák immár lehetővé teszik, hogy az egyszer írható 25 GB-os lemezeket hatszoros (216 Mbps) sebességgel lehessen megírni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés