Connect with us

Hirdetés

technokrata

Call of duty, Far Cry, Half-Life 2 – Windows nélkül!

Laptop

Call of duty, Far Cry, Half-Life 2 – Windows nélkül!

Virtuális géppel régóta lehet szinte bármilyen platformon Windows-os játékokat futtatni – egy most megjelent alkalmazás azonban szükségtelenné teszi a VMware-szerű alkalmazásokat és a hosszadalmas telepítgetést.

A Crossover Mac bétaváltozata a napokban látott napvilágot. Felhasználóinak a Windows-os programok Mac OS X-es környezetben való futtatásának lehetőségét ígéri. Nem kell tehát olyan virtuális gépeket létrehozni, amilyeneket a Parallels vagy a VMware tud – nincs erőforrás-lefoglalás, operációs rendszer telepítés, frissítés; csupán a Codeweavers szoftverét kell telepíteni.

Maga a program tulajdonképpen a Wine környezet portolása Mac OS X-es környezetbe. Az inteles processzorra alapuló Macintosh-ok felhasználói így voltaképp Windows nélkül használhatnak Windows-os programokat. Igaz, az alkalmazás messze nem tökéletes, a screenshotokkal részletesen illusztrált Engadget bemutató például arról tájékoztat, hogy az Internet Explorer ugyan futtatható volt a bétaváltozatban, de nem töltött be semmilyen weboldalt. A Filezilla FTP-kliens ugyanakkor kifogástalanul működött, állítja a teszt.

A hivatalos website-on közzétett támogatott programok listája ugyanakkor igen illusztris. A címben már említett játékok mellett még további 357 játékszoftver található a kínálatban, de a multimédiás programok tárháza is ugyanilyen széles. A 60 napig kipróbálható alkalmazást érdemes tehát megtekinteniük a Mac OS X tulajdonosoknak, ha olyan programokat szeretnének használni, amiket eddig a platformok közötti átjárhatóság hiányában nem tudtak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés