Connect with us

Hirdetés

technokrata

KuFormula VF1 Plus videokártya-hűtés

Laptop

KuFormula VF1 Plus videokártya-hűtés

Vajon hogyan birkózik meg a 38 dolláros VF1 Plus a grafikus processzor hőjével? Az ATI Radeon X1800 XL kártyáját használtuk a teszteléshez, s érdekes eredményeket kaptunk…


KuFormula VF1 Plus Csomag
A KuFormula VF1-ből két típus érhető el: az általános és a Plus modell. Mindkettő ugyanazzal a duál hőcsőves modullal és ugyanazokkal az alkatrészekkel rendelkezik, így a hűtőt a legtöbb mai videokártyára felszerelhetjük. Az általános VF1 modell tipikus, 80, 92, vagy 120 mm átmérőjű ventilátorokkal használható; a gyártó által ajánlott ár $26 dollár.
Cikkünkhöz a VF1 Plus változatot kaptuk, ami RAM-okra szerelhető hűtőbordákat is tartalmaz, de egy ventilátor-szabályzót, egy PCI-tartót és egy erős sugárirányú ventilátort is. Ez a ventilátor annyiban egyedi, hogy mókusketreces megoldást használ, a többi tengelyirányú PC-ventilátorral szemben. A VF1 Plus ajánlott ára $38, ami -feltételezve, hogy jól működik- ésszerű ár, összehasonlítva a hasonló megoldásokéval. Az ár még akkor is megállja a helyét, ha kisebb testvérének árához hasonlítjuk – ez a VF1, amihez nem kapunk ventilátort, viszont csak $12 dollárral kerül kevesebbe.

KuFormula VF1 Plus Hűtőborda
Mint fentebb említettük, a VF1 Plus kiválóan alkalmazkodik a különféle videokártyákhoz. Ez a Sytrin leleményes megoldásának köszönhető: a hűtő rögzítése speciális csíptetőkkel történik. Háromféle csipeszt kaptunk a VF1 mellé, amikkel a táblázatban látható videokártyákkal helyezhető üzembe a hűtő.

KuFormula VF1 Plus Kompatibilitási Táblázat



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés