Connect with us

Hirdetés

technokrata

econet.hu: néhány fontos megjegyzés a PSZÁF-határozathoz

Laptop

econet.hu: néhány fontos megjegyzés a PSZÁF-határozathoz

Az econet.hu Rt. közleménye a PSZÁF E-III-B/86.315/2005. számú határozatának tárgyában.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2005. szeptember 29-én honlapján nyilvánosságra hozta az E-III-B/86.315/2005. sz. határozatát, mellyel lezárta a 2005. szeptember 1-jén a társaság információszolgáltatási kötelezettsége ellenőrzésének tárgyában indított vizsgálatát.

Az econet.hu Rt. a határozatot az elkövetkező napokban részletesen tanulmányozni fogja, azonban ahhoz – a teljesség igénye nélkül – már most néhány fontos megjegyzést fűz.

1. A társaságnak – utalva itt a 2005. szeptember 28-án dr. Matukovics Gábor könyvvizsgálóval kiadott közös sajtóközleményére – határozott álláspontja az, hogy a társaság pénzügyi és gazdasági helyzete átlátható, szilárd és a közzétett társasági jelentéseknek (2004. évi éves beszámoló, 2005. évi első féléves gyorsjelentés) megfelel.

A befektetői bizalom megőrzése érdekében azonban az econet.hu Rt. a PSZÁF határozat 3. pontjában meghatározott auditot – függetlenül a határozat bírósági felülvizsgálatának lehetőségétől – elvégezteti és annak eredményeit az előírt határidőben közzéteszi majd. A társaság meggyőződése, hogy a 2005. június 30. napjára szóló audit a 2005. augusztus 12-én közzétett féléves gyorsjelentés adatait mindenben igazolni fogja.

2. A PSZÁF a határozat indokolásában alapvetően a vizsgálat során 2005. szeptember 1-21. között elkészített 14 oldalas vizsgálati jelentés megállapításait és következtetéseit ismételte meg, a vizsgálati jelentésre az econet.hu Rt. által 4 munkanap alatt elkészített, 2005. szeptember 27-én benyújtott 40 oldal terjedelmet meghaladó észrevételei vonatkozó részeit (például a társaság és leányvállalatai befektetéseit és azok értékelését elemző, illetve az INDEX.HU tranzakció hátterét és részleteit bemutató anyagokat) lényegében nem vette figyelembe.

3. A PSZÁF határozatnak az econet.hu Rt. rendkívüli tájékoztatási kötelezettsége kapcsán tett megállapításait a társaság két észrevétellel egészíti ki.

A határozatban említett INDEX.HU tranzakció az INDEX.HU Rt. 100%-ának megszerzésére irányuló tervezett ügyletsor egyik eleme volt csupán. Miután az egész tervezett ügylet meghiúsult, a társaság a konkrét tranzakció felbontásával kapcsolatos elszámolás keretében eddig 40 millió forint nagyságrendű kamatbevételt is realizált, mint arra a 2005. évi első féléves gyorsjelentés is utalt.

A határozatban szintén tájékoztatási hiányosságként felrótt tartozásátvállalásnak, miután azt az econet.hu Rt. egyik 100%-os leányvállalatától, a GridLogic Kft.-től vállalta át, a konszolidált mérleg szintjén nincs hatása. A tartozásátvállalás egyébként a 2005. augusztus 11-én bejelentett grid technológia megvásárlásához kapcsolódott, lényegében az econet.hu Rt. fizetett a vevő GridLogic Kft. helyett az eladónak.

Az econet.hu Rt. a PSZÁF vizsgálat időtartama alatt is folytatta a korábban meghirdetett üzleti és működési modell megvalósítását, mely az Internetben meglévő kreatív energiák sikeres gazdasági modellé alakítását és megvalósítását tűzi ki célul. Ennek keretében történt a 2005. szeptember 26-án közzétett Ultraweb tranzakció, illetve 2005. szeptember folyamán a grid technológia további tudományos alkalmazása tárgykörében (a már korábban sikerrel zárt két hazai pályázaton túl) EU-s pályázatok is benyújtásra kerültek.

Az econet.hu Rt. a jövőben is üzletpolitikája megvalósítására összpontosít és ezúton is kifejezi köszönetét minden befektetőjének, hogy az elmúlt hónap eseményeit megértéssel fogadták és viselték.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés