Connect with us

Hirdetés

technokrata

Integrált keresőmotor az Opera böngészőben és portálon

Laptop

Integrált keresőmotor az Opera böngészőben és portálon

A norvég Opera Software és az Answers.com a múlt hét végén jelentették be, hogy mind a browser, mind a portál tartalmazni fogja az utóbbi keresőmotorját.

Egyre több böngészőhöz készül valamilyen keresést segítő toolbar, plugin vagy egyéb kiegészítés. Ebbe a sorba állt be az Opera Software is a minap, miután bejelentette, hogy megállapodtak az Answers.com webhelyet üzemeltető céggel, a Gurunettel. A megegyezés értelmében a (nem túl távoli) jövőben közös márkanév alatt tervezik kiadni azt az online keresést biztosító toolbart, ami az Opera böngészőben hamarosan elérhetővé válik. Ugyanezen keresőmotorra alapul majd a portál hasonló lehetőséget megvalósító szolgáltatása is.

„Az Answers.com egy újabb olyan funkció, ami [..] az Opera felhasználók millióinak teszi elérhetővé a tényekhez és megbízható információkhoz való azonnali hozzáférést.” – nyilatkozta Carsten Fischer, az Opera asztali termékekkel foglalkozó menedzsere egy közleményben. Ebből az is kiderült, hogy a két cég megosztja egymás között az ebből származó bevételt, habár arra nem derült fény, hogy milyen arányban teszik ezt.

Mindkét vállalat a felhasználói táborának növekedését várja a lépéstől.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés