Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

DivX 6.0

Megújult a videotömörítési “szabvány”.

Szerdán jelentette be a Divxnetworks, hogy videotömörítési eljárásuk immár a 6-os verziónál tart, azaz kiadták a legújabb DivX-et. A kis San Diego-i vállalat műszaki vezetője, Jordan Greenhall közölte, hogy az új változat teljes mértékben együttműködik azokkal a DVD-lejátszókkal, melyek DivX formátumú videoállományok megjelenítésére is képesek. Greenhall szerint a hatos DivX jobb teljesítménnyel, látványvilággal és szélesebb együttműködési képességekkel rendelkezik, mint minden más videotechnológia a piacon.

A marketingszövegnél bizonyára mindenkit jobban érdekel, mitől más a hatos változat. A DivX fejlesztői már régóta arra törekednek, hogy ne csak az underground file-cserélők között legyen népszerű a formátum, hanem a kiadók is támogassák. Ezt elősegítendő, olyan eszközökkel egészítették ki a csomagot, amelyekkel például lehetővé válik a többnyelvűség támogatása – nemcsak feliratozás, hanem több hangsáv egyszerű alkalmazásával is. A hatos változat támogatja a DVD-knél megszokott menük készítését, megjelenítését.

Fejlesztői szerint az ötös verzióhoz képest, változatlan minőségi beállítások mellett, akár 40 százalékkal kisebb méretű videofile-okat is elő lehet állítani. Jerome Rota, azaz Gej, a formátum létrehozója elárulta, hogy ehhez például az új képelemzési technikák, illetve a zajszint csökkentése járult hozzá. Megváltozott az elnevezés is: a korábban Free verzióként ismert DivX a hatos változattól kezdve DivX Play Bundle névre hallgat, míg a Pro változatból DivX Create Bundle lett.

A szoftver két változata letölthető a Terminal Download adatbázisából (is).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés