Connect with us

technokrata

Illegálisan terjed a következő generációs Mac OS X

Laptop

Illegálisan terjed a következő generációs Mac OS X

A hivatalos megjelenés előtt már hetekkel korábban terjedni kezdett a Tiger egyik legújabb, komplett(nek tűnő) buildje.

Először március elején számoltunk be arról, hogy az Apple-től már jó ideje szivárogtatnak ki az alkalmazottak különböző, még meg nem jelent termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó információt. Steve Jobs cége emiatt pert indított több, blogot vezető internetező ellen. Mivel egy kaliforniai bíró úgy döntött, hogy a webes naplót üzemeltetők titkos vállalati adatokat tettek nyilvánossá, és ezzel üzleti titkokat sértettek meg, ezért kötelesek felfedni bizalmas forrásaikat. Ez minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy az Apple nemrég megállapodott a 22 éves Doug Steigerwarlddal, aki a következő generációs Mac OS X-ről, a Tigerről jelentetett meg engedély nélkül információkat. Habár ennek pontos részleteiről nem érkezett beszámoló, az kiszivárgott, hogy Steigerwarldnak „fájdalomdíjat” kell fizetnie az Apple részére.

Ennek ellenére tovább folytatódik az információszivárgás: habár már hivatalosan is bejelentették a Mac OS X 10.4-es változatnának, a Tigernek a megjelenését, még mindig sok mindent próbál titokban tartani a fejlesztővállalat. Kevés sikerrel, mert nemrégiben az operációs rendszer egy az egyben kikerült a file-cserélő hálózatokra: egy durván 2,5 GB-os image formájában kezdte meg útját a kíváncsi Apple rajongók körében.

A ThinkSecret.com beszámolója szerint a hivatalos debütálás előtt két héttel terjedésnek indult kalózváltozat a Mac OS X 10.4 8A428-as buildjét tartalmazza, és habár a nagy méret miatt relatíve lassan terjed, aki nagyon akarja, már most belepillanthat az Apple következő generációs operációs rendszerébe. Természetesen ezt senkinek nem javasoljuk.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu