Connect with us

technokrata

Minden idők legnagyobb kapacitású mobilwinchestere, öt év garanciával

Laptop

Minden idők legnagyobb kapacitású mobilwinchestere, öt év garanciával

A Seagate büszkén számolt be 120 GB-os notebook winchesteréről, amely egyben első SATA termékük a hordozható számítógépek szegmensében.

A minap jelentette be a Seagate azon merevlemezét, mely abban a tekintetben mindenképpen egyedülálló a többi, noteszgépekbe szánt winchesterek között, hogy extrém nagy (120 GB-os) tárkapacitással rendelkezik. Habár a mobilitást szem előtt tartó notebookokba talán nem szükséges ilyen nagy befogadóképességgel bíró háttértár, az asztali gépeket leváltó típusokban bizony jól jön a nagy tárolóhely. A Momentus sorozatba tartozó új eszköz mérete természetesen 2,5 col, ahogyan ezt a noteszgépekbe szánt winchesterek esetén már megszokhattuk.

Sebesség szempontjából egyelőre be kell érni a percenként 5400 fordulatra képes mechanikával – a 7200 RPM-mel bíró tányérokkal felszerelt, hasonló célra szánt merevlemezből „csak” 100 GB-os létezik egyelőre. Kapható egy lassabb, 4200 RPM értékkel rendelkező változat is. Az alacsonyabb fordulatszámnak van egy áldásos hatása is: kevesebb energiát igényel a működés közben. A Seagate beszámolója szerint az új Momentus meghajtó (5400RPM) annyit fogyaszt, amennyit egy tipikus winchester, amit 4500 RPM-en működtetnek.

Elismerésre méltóan magas a rázkódással, külső környezeti behatással szembeni ellenálló képessége: kikapcsolt állapotban 900G, működés alatt pedig 250G. Ugyanakkor mindez halk működéssel párosul: a vállalat szerint szinte zajtalanul dolgozik a kis eszköz a noteszgépekben, ez pedig nagyrészt köszönhető a Seagate saját fejlesztésű SoftSonic technológiájának. További újdonság a bevezetőben már említett soros ATA interfész megjelenése, illetve különleges extra, hogy ezen merevlemezekre öt év garanciát vállal a gyártó.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés