Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, a szolgáltatói piacra szakosodott üzleti egység a Nokiánál

Laptop

Új, a szolgáltatói piacra szakosodott üzleti egység a Nokiánál

A Nokia új Services üzleti egységével nagyobb figyelmet fordít a szolgáltatások bővülő piacára.

A Nokia szilárd pozíciót kíván betölteni a szolgáltatóknak nyújtott szolgáltatások bővülő piacán, ezért a Networks üzletágon belül kifejezetten a szolgáltatói piac kiaknázására szakosodott üzleti egységet hozott létre.

A szolgáltatások piaca a mobil multimédia és konvergencia felé haladó felhasználói alkalmazások, illetve a szolgáltatások az előfizetők számára fokozatosan létfontosságúvá váló jó minősége következtében egyre fontosabb szerepet tölt be. A szolgáltatók hálózatukon a lehető legtöbb hűséges előfizetőt szeretnék, emellett hatékonyan kívánnak működni, és megbízható külső cégekre támaszkodva fejlesztik üzleti elképzeléseiket. A szolgáltatók a nem az alaptevékenységi körükbe tartozó feladatokkal is egyre gyakrabban külső cégeket bíznak meg.

„A távközléssel kapcsolatos professzionális szolgáltatások fontos lehetőséget jelentenek a szállítók számára. Azokon a területen is további növekedési lehetőség nyílhat, ahol a vállalatok a jelenleg általuk végzett munkát nem alaptevékenységnek minősítik. Átfogó szolgáltatás-kínálatunkkal, együttműködési készségünkkel, és hatékony, elkötelezett csapatunkkal segítünk szolgáltatói ügyfeleink ütőképességének javításában ezen a rendkívül erős verseny jellemezte piacon.” -mondta Bosco Novak, a Nokia Networks üzletágának Services alelnöke.

„A Networks bevételének 25 százalékát megtermelő szolgáltatási üzletágunkban nagy előrelépést tettünk 2004-ben. Idén még nagyobb erővel dolgozunk szolgáltatás-kínálatunk bővítésén, többek között a rendszerintegráció és a tanácsadási szolgáltatások területén.”

A Networks üzletágon belül működő Services üzleti egység az ügyfél elvárásainak teljesítése iránti elkötelezettséget a hatékony helyi és regionális hálózatokkal ötvözi. A Networks üzletág alkalmazottainak mintegy harmadának munkát adó üzleti egység széleskörű globális partnerhálózatot tud mozgósítani és kiterjedt elektronikusan működtetett folyamatok és eszközök állnak rendelkezésre, hogy a szolgáltatók igényeinek megfeleljenek az egyes piacokon. A szolgáltatások jó minősége a felhasználók számára sikeres végponttól végpontig terjedő integrációt kíván a terminálok, middleware és a hálózati elemek között. A szolgáltatók a szolgáltatások minőségének különbségeire hívják fel a figyelmet, ez pedig a végfelhasználói szolgáltatások terén nyújtott tanácsadás, a rendszerintegráció, és a hálózat teljesítményét érintő szolgáltatások előtt nyitja meg a kaput. A hatékonyságukat növelni kívánó szolgáltatók ugyanakkor kihasználhatják az automatizálást és központosítást lehetővé tevő, Nokia által kezelt szolgáltatások, az üzletifolyamat-tanácsadás, valamint a szolgáltatás- és hálózatkezelési szoftverek előnyeit. A Nokia a szolgáltatásokat a „Legyünk ütőképesebbek!” szlogennel dobja piacra.

„A szolgáltatóknak készült megoldásaink a szolgáltatók hatékonyságának és teljesítményének növelését célozzák, csökkentik a hálózati működési költségeket és azok bonyolultságát, a lemorzsolódás csökkentése érdekében javítják a hálózat és a szolgáltatás minőségét, növelik a felhasználónkénti bevételt, és nagyobb piaci részesedést tesznek lehetővé – mindez pedig hatással van a szolgáltatói tőkebefektetés megtérülésére.”– jegyezte meg Bosco Novak.

Az elmúlt 15 év alatt gyakorlatilag az összes infrastruktúra ügyfelének szolgáltatásokat szállító Nokia a szolgáltatások terén szerzett széleskörű tapasztalatára támaszkodik. A Nokia világszerte 21 szolgáltató számára biztosít szolgáltatásokat, emellett 22 országban 26 szolgáltató számára végzett kulcsrakész hálózat-telepítést. A Nokia több mint 60 ügyfele számára biztosít szolgáltatás-irányítást, amellyel a piac vezetőjévé vált. Az egyedülálló, többféle technológiát és különböző gyártók termékeit egyaránt támogató Nokia NetAct hálózat-, és szolgáltatás-irányítási rendszert világszerte már több mint 300 ügyfélnek szállították. A Nokia az élő hálózatok berendezéseinek sikeres cseréje, illetve a széleskörű hálózat-tervezés és optimálás terén hasonlóan nagy tapasztalatra tett szert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés