Connect with us

Hirdetés

technokrata

NHH: Veszélyes készülékek

Laptop

NHH: Veszélyes készülékek

A részleges halláskárosodás veszélye miatt a Nemzeti Hírközlési Hatóság honlapján közzétette a veszélyes készülékek típusait.

Egyes mobiltelefonok a szoftver hibás működése következtében intenzív hangot bocsátanak ki. Bizonyos feltételek mellett részleges halláskárosodás következhet be. A szoftver hibás működése a Siemens 65 sorozat C65, CX65, M65, S65, SL65, Cv65, CT65, CVX65, CXT65 típusoknál jelentkezett.

Akkor fordulhat elő a probléma, ha az akkumulátor lemerülése következtében a hívás automatikusan befejeződik és a készülék inaktiválódik. Ebben az esetben nagyon hangosan inaktiváló hangjelzést ad a mobiltelefon. Szélsőséges esetben, ha a hang akkor keletkezik, amikor a felhasználó a füléhez tartja a telefonját, súlyos hangkárosodási kockázat áll fenn. Magyarországon ilyen veszélyes szoftverrel üzemelő készülék – hivatalosan – nem került forgalomba, kizárólag a külföldön, illetve Magyarországon nem a mobilszolgáltatók és partnereik által forgalmazott készülékek esetében fordulhat elő a jelzett probléma.

A veszélyt a hangjelzés kikapcsolásával lehet csökkenteni, illetve a szoftver frissítése szükséges. A készülékek szoftver verziója ellenőrizhető a *#06# karaktersor telefonba írásával, majd a megjelenő Infó szöveg fölötti bal felső billentyű lenyomásával. Amennyiben a szoftver verzió száma 11-es, vagy annál régebbi, úgy azt frissíteni szükséges – áll a Nemzeti Hírközlési Hatóság honlapján.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés