Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyúlékony notebookadapterek

Laptop

Gyúlékony notebookadapterek

Közel négy és fél millió hordozható számítógépet érint az a nagyszabású visszahívási akció, melyet a Dell jelentett be.

4,4 millió, a forgalmazó által eladott noteszgépadapter lehet potenciális oka egy tűzesetnek. A Latitude, Precision és Inspiron noteszgépek némelyik változataival együtt leszállított tápegységek ugyanis hajlamosak a túlmelegedésre, illetve ebből következően az öngyulladásra. Ezek legnagyobb része, 2,9 millió darab az USA-beli piacon talált gazdára, a maradék a világ többi részén került értékesítésre.

Mindazon adapterek érintettek lehetnek, melyeket 1998. szeptembere és 2002. februárja között szállítottak le, s hátukon a DELL felirat mellett a következő azonosítók valamelyike megtalálható: P/N 9364U, P/N 7832D vagy P/N 4983D. A 30-70 dollár közötti áron eladott eszközöket ingyen lecseréli a forgalmazó, ha tulajdonosuk felveszi a kapcsolatot a céggel.

Az elmúlt hónapokban megsokasodtak a noteszgépeket érintő visszahívási akciók: az IBM például alig öt hete jelentette be, hogy 553 ezer Thinkpad adaptere hibás (lehet), s így áramütést okozhat vagy akár ki is gyulladhat. Mindez azért következhet be, mert az eszközök áramköri lapkája túlmelegedés miatt meghibásodhat, ez pedig akár át is olvaszthatja az adapter külső, műanyag burkolatát. Hasonló, bár az LCD-t érintő problémáról nyilatkozott nemrég az Apple is: Steve Jobs cége ingyenes cserét kínál azon Powerbook tulajdonosoknak, akik egy (hibás) 15 colos folyadékkristályos kijelzővel ellátott darabbal rendelkeznek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés