Connect with us
Hirdetés

technokrata

Letölthető a legújabb, SP2 kompatibilis DivX

Laptop

Letölthető a legújabb, SP2 kompatibilis DivX

A napokban vált elérhetővé a közkedvelt videokodek legújabb verziója.

A DivX gyakorlatilag szabvánnyá nőtte ki magát az otthoni videotömörítés terén, köszönhetően annak, hogy jó minőségben képes előállítani egy DVD-film tömörített változatát, amellett, hogy jelentősen le tudja redukálni a méretét. Igaz, az Xvid sokak szerint mára jobbá vált, de ez utóbbi elterjedtsége meg sem közelíti a DivX-ét. Az ötös változat a legkiforrottabb mind közül, amit az is jelez, hogy már jó ideje csak finomhangolásokat végeznek a kóder/dekóder forrásában; illetve újabb funkciókkal bővítik a listát.

A legújabb, 5.2.1-es változat sem tartalmaz drasztikus változásokat. Négyféle DivX közül választhat a felhasználó: az ingyenes kodeket bárki magáévá teheti, ez elsősorban azoknak ajánlott, akik csak nézni szeretnék az ilyen technológiával tömörített filmeket. A Pro változat letölthető adware kivitelben, ebben az esetben reklámok nézésével ˝fizetjük meg˝ az egyébként 20 dolláros díjat. Ezen verziók azoknak ajánlottak, akik filmek betömörítésére is rászánják magukat néha.

Negyedik, alig fél éve létező verzióban, mely a Dr DivX névre hallgat, egyéb pluszszolgáltatásokat is kapunk, melyek a többiből kimaradtak: DVD-k backupja, TV-adások felvétele és kódolása valamint kötegelt tömörítés, mellyel akár több száz videofilm betömörítését is könnyedén el lehet végezni. A Dr DivX változat ára 50 dollár.

Amint arról mi is írtunk már, akik az SP2 feltelepítése után kísérelték meg például a Dr.DivX installálását, meglepve tapasztalhatták, hogy az még a folyamat befejezése előtt kilépett. Ezenfelül maga a kodek egyes rendszerekben nem található meg a videotömörítők listájában – mindez az SP2 feltelepítése után jelentkezik. A fejlesztők közölték, hogy ennek oka a második javítócsomagban debütált DEP, azaz Data Execution Prevention technológia. Habár a DEP kikapcsolásával kiiktatható a probléma, de a legújabb változat már nem igényli a Notepaddel való ˝berhelést˝, így akinél ez gondot okozott, érdemes letöltenie (akár a Terminal szerveréről).Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor
note

SmartPhone

Úgy néz ki a Galaxy Note szériának befellegzett

2021. július 22. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu