Connect with us

Hirdetés

technokrata

IHM pályázat: amerikai piacon hazai IT-cégek

Laptop

IHM pályázat: amerikai piacon hazai IT-cégek

Sikeresen lezárult az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az informatika és a távközlésfejlesztés, illetve a távközlési és informatikai szolgáltatások területén működő „Amerikai piacra jutás támogatása kis és közepes méretű vállalkozásoknak” címmel meghirdetett pályázata.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2004. május 27-én sajtótájékoztató keretében bejelentette az informatika és a távközlésfejlesztés és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások területén működő „Amerikai piacra jutás támogatása kis és közepes méretű vállalkozásoknak” címmel meghirdetett pályázat nyerteseit.

A pályázat célja – melynek megvalósítására 200 millió forint állt rendelkezésre –, hogy javítsa a kis- és középvállalkozások versenyképességét a nemzetközi piacokon; elősegítse a magyar informatikai és telekommunikációs ipar külföldi megjelenését. A támogatás célja továbbá az iparág hazai kis- és középvállalkozásai által előállított, magas tudástartalmú termékek és szolgáltatások amerikai piacra jutásának elősegítése, a magyar információtechnológiai ipar külföldi promóciója, valamint a hazai és külföldi vállalkozások üzleti kapcsolatainak katalizálása révén.

A 18 beérkezett pályázatot 3 magyar szakértő és a 6 amerikai cég szakemberei véleményezték szigorú szakmai szempontok és az amerikai piacra jutási esélyeik alapján. A Bizottság, figyelembe véve a magyar szakértők véleményét, a benyújtott témák és a pályázó cégek minőségére, a megadott üzleti modellekre, a piacra viteli tervekre, a támogatási igényekre vonatkozóan, valamint az amerikai szakértőknek a pályaművek piacra jutási esélyeit taglaló megállapításait, 10 pályaművet javasolt támogatásban részesíteni.

A nyertes pályázók a következők:
Meditech Kft., AnaLogic Computers Kft., Enigma Rt., Trilobita Rt., Aitia Rt., Egroup Kft., Itware Kft., Freesoft Kft., Parabel Film Bt., Rubik Interaktív Kft.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés