Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Flash Player Linuxra

Laptop

Új Flash Player Linuxra

A Macromedia kiadta médialejátszójának legújabb, linuxos környezetbe szánt változatát.

A Flash Player 7 for Linux csütörtökön vált elérhetővé. A fejlesztők bejelentése szerint az új változat a korábbihoz képest jobb teljesítménnyel és nagyobb biztonsággal rendelkezik. Már támogatja a Simple Object Access Protocolt, azaz a SOAP-ot, melyek révén lehetővé válik, hogy egymástól független alkalmazások valós időben üzeneteket cseréljenek egymás közt. A lejátszóprogramot az összes nagyobb Linux disztribútor implementálni fogja: a Novell SuSE-je, a Red Hat, a Sun Microsystems operációs rendszere és a Turbolinux is alkalmazza majd a hetes változatot.

A Macromedia emellett közölte, hogy az Internet-csatlakozással bíró asztali számítógépeknek már 98 százaléka tartalmazza a lejátszó valamelyik verzióját, s a kéziszámítógépek terén is egyre növekszik azon eszközök száma, melyek rendelkeznek Flash playerrel. Maga a Linux körülbelül 5 százalékos részesedéssel bír az asztali operációs rendszerek körében, így – egyelőre – túl sokkal nem járul hozzá a Macromedia szoftverének terjedéséhez, de a szegmens előtt még hatalmas növekedési lehetőségek állnak, jósolják.

Visszatérve a legújabb linuxos Flash playerre: a Macromedia a Sun Microsystems mérnökeinek segítségét is igénybe vette a hetes változat elkészítéséhez. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a Sun az általa fejlesztett és terjesztett Java Desktop System révén amúgy is a Microsoft Windows-ának kíván versenytársat állítani.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés