Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LNX építette ki a NIIF videokonferencia rendszerét

Laptop

Az LNX építette ki a NIIF videokonferencia rendszerét

Az LNX nyert a pályázaton.

A KFKI Csoporthoz tartozó LNX Hálózatintegrációs Rt. építette ki az NIIF videokonferencia rendszerét, amelyet 2004. május 11-én Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter adott át. A többfordulós tárgyalásos tendereljárás során az LNX a Polycom cég termékeivel pályázott és a legkedvezőbb árat nyújtotta. Az LNX vevőszolgálata emeltszintű üzemeltetés támogatást ad a rendszer valamennyi hardver és szoftver komponensére az átadást követő 3 évben.

A tavaly meghirdetett tenderkiírás a közvetlen gyártói támogatáson kívül mérnöki képzéseken való részvételt is előírt. Az LNX szakemberei a berendezések szállítása után az NIIF mérnökeivel együtt végezték a rendszerek felélesztését, és szaktanácsaikkal a projekt későbbi fázisaiban is segítették az országos rendszer kialakítását.

A hazai videokonferencia hálózat kiépítésére a kiíró olyan termékeket választott, amelyek már kiforrott technológiákat képviselnek. A Polycom legismertebb terméke a ViewSation eszközcsalád, amelynek FX verziója 2000-ben jelent meg, támogatja a legújabb H.264-es videokódolást és az AES szabványos titkosítást.

A későbbi, új fejlesztések szoftver-frissítéssel realizálódnak a rendszerben, nincs szükség hardvermódosításra.

A videokonferencia hálózatok kritikus eleme a konferenciaszerver, amely a távoli helyszíneket kapcsolja össze. A Polycom MGC szervert számos távközlési szolgáltató használja világszerte megbízhatósága, nagy teljesítménye, rugalmas bővíthetősége miatt. A távoli végpontok különböző sebességgel kapcsolódhatnak, és az optimális megjelenítéshez több mint 20 képernyőkiosztásból lehet választani.

A 90-es években a videokonferencia-rendszerek ISDN vonalakon működtek, amelyet a jelentős üzemeltetési (távközlési) költségek miatt elsősorban a globális vállalatok használtak. Az IP terjedése a videokonferencia területén is változásokat hozott. A szakértő véleménye szerint a videokonferencia rendszerek szélesebb körű terjedése várható Magyarországon, mivel a rendelkezésre álló IP hálózatok várják azokat az alkalmazásokat, amelyek segítségével a felhasználók megtakarításokat érhetnek el munkájuk során.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés