Connect with us

Hirdetés

technokrata

IVSZ: fókuszban a tudás-intenzív gazdaság fejlődésének ösztönzése

Laptop

IVSZ: fókuszban a tudás-intenzív gazdaság fejlődésének ösztönzése

Az IVSZ tevékenységének fókuszában 2004-ben továbbra is a tudás-intenzív gazdaság fejlődésének ösztönzése áll.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének legutóbb megtartott éves közgyűlésén, a tagság egyhangúan elfogadta a 2004. év legfontosabb programjait, így a tudás-intenzív gazdaság fejlesztését, az e-levátor program elindítását és az IVSZ.network kiépítését.

”Az információs gazdaság tudatos építése az egyetlen reális lehetőség arra, hogy Magyarország belátható időn belül elérje az Európai Unió jelenlegi tagjainak átlagos fejlettségi szintjét.” – hangsúlyozta dr. Kóka János a szövetség elnöke, amellyel kapcsolatban tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy az IVSZ – mint az infokommunikációs szektor meghatározó szereplőit tömörítő szervezet – szakmai segítséget nyújt a kormányzatnak a szükséges feladatok meghatározásához.

A szövetség e-levátor programjának célja, hogy a strukturális alapokból induljon minél több információs társadalom fejlesztési, informatikai, infokommunikációs projekt. Az IVSZ kezdeményezésének lényege, hogy az államigazgatási szereplőkkel együttműködve PPP-ben (Public Private Partnership) megerősítse, hatékonyabbá tegye, és információs társadalmi fókuszú pályázati rendszerrel a magyarországi Európai Uniós felkészülés intézményrendszerét.

A közgyűlés napján indult el az IVSZ.network, amely egy úgynevezett szociális-háló alapú interaktív, internetes kommunikációs felület, amely először az IVSZ.hu oldal alól érhető el. E site-on az IVSZ tagcégek segítségével a legteljesebb és legnaprakészebb magyar ICT cég/termék/szolgáltatás adatbázis épül fel 2004 során. Az adatbázis feltöltésének és folyamatos karbantartásának célja a magyar infokommunikációs piacról egy közös tudás kialakítása és használata, közösségünk erőforrásainak kihasználása, tagi kapcsolataink erősítése, iparpolitikai felmérések és ajánlások előkészítése. A rendszer biztosítja az IVSZ virtuális kapcsolati csomópontját fórumok, chat, levelezés segítségével, később itt érhetők el olyan szolgáltatások, mint az IVSZ tagok közös beszerzési iniciatívája, az Európai Uniós pályázatfigyelés, vagy a szakcsoportok és osztályok kommunikációs felületei.

A 2004-es terveken túl a közgyűlés elfogadta a napirendi pontokban előzetesen meghatározott Alapszabály javasolt módosításait, így a Társult Tagság intézményét, amelynek értelmében mindazon vállalkozások jelentkezhetnek a szövetség tagjai közé, amelyek nem informatikai tevékenységgel foglalkoznak, de az informatikai ipar-, az informatikai vállalkozások beszállítói, szolgáltatói, illetve külföldön működő vállalkozások.

A tagok szintén egyhangúan megszavazták azt a javaslatot, miszerint a jövőben minden valaha volt IVSZ elnök szavazati jog nélküli tiszteletbeli elnök maradjon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés