Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung HDTV és STB lapkakészletet mutatott be

Laptop

A Samsung HDTV és STB lapkakészletet mutatott be

A Samsung bejelentette legújabb nagyteljesítményű kétlapkás megoldását, mely a nagy felbontású televízió (HDTV) és a kiegészítő vevőegység (STB) piacot célozza meg.

A vállalat új S5H2010 MPEG-2 típusú dekóder és az S3C2800 típusú digitális televízió központi egység (CPU) lapkakészlete költséghatékony megoldást kínál, ezáltal lehetővé teszi a fogyasztói elektronika gyártók számára alacsony és közepes árkategóriás termékek szállítását, mely a HDTV-k és HD STB-k széles körű elfogadásához vezet.

Az In-Stat/MDR és az iSuppli Corp. piackutató vállalatok szerint 2005-re a HDTV és HD STB piac közel kerülhet az 5, illetve 4 millió vevőegység gyártásához. A Federal Communication Commission (FCC – Szövetségi Kommunikációs Bizottság) emellett előírta, hogy 2007-re az összes 13 col feletti új televízió digitális legyen. A Samsung hasznosítja a fogyasztói elektronikai tapasztalatát, valamint a világszínvonalú félvezető gyártó képességeit e bimbózó piac támogatására.

˝Az Egyesült Államok televíziópiaca gyors ütemben áll át a digitális technológiára˝ -mondta
Don H. Lee, a Samsung Electronics SoC kutató-fejlesztő központjának alelnöke. ˝S5H2010/S3C2800 típusú lapkakészletünket arra terveztük, hogy a TV és STB gyártók a nagy teljesítményű és nagy értékű megoldásokkal gyorsan törhessenek be erre a piacra˝.

A Samsung lapkakészlet megoldása egyesíti a nagy felbontású kiegészítő vevőkészülékekben és televíziókban a jobb képminőség és grafikai felhasználó-felület eléréséhez szükséges kulcsfontosságú képességeket. A készlet egy 200 MHz-es ARM9 32-bites RISC processzort, egy nagy felbontású MPEG-2 dekódert, átviteli demultiplexert, 2D grafikus motort, megjelenítő processzor motort, NTSC/PAL kódolót, intelligens kártyafelületet és PCI buszt tartalmaz.

A tervezés egyszerűsítéséhez és a piacra kerülési idő felgyorsításához az S5H2010/S3C2800 lapkakészlet teljes fejlesztőplatformot és referencia tervező készletet, valamint gyártáskész middleware szoftvert, eszközmeghajtókat, alkalmazás szoftvert és helyi technikai támogatást is kínál. A kezdeti hardverplatform a digitális televízió és kiegészítő vevőegység különböző piaci szegmenseit támogató alkalmazásokkal rendelkező pSOS és Linux beágyazott operációs rendszerekre épül.

Az S5H2010/S3C2800 megoldás az egyik fő komponense a Samsung újonnan bemutatott HD televízió családjának, így az 55 colos projektoros, a vezeték nélküli HD és a vezeték nélküli LCD kijelzős televízióknak is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés