Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP támogatás a Szegedi Egyetemnek

Laptop

HP támogatás a Szegedi Egyetemnek

Ösztöndíjjal, szakmai háttérrel segíti a jövő informatikusainak képzését Szegeden a HP.

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Hewlett-Packard Magyarország, melynek értelmében a számítástechnikai vállalat informatikus hallgatók képzését támogatja a jövőben.

Az anyagi és szakmai támogatáson alapuló együttműködési megállapodás legfontosabb eleme a HP ösztöndíj, amelyet minden évben egy kiváló teljesítményt nyújtó negyedéves hallgató nyerhet el pályázati úton. Az együttműködés részeként a HP szakkönyvtár létrehozását is támogatja az Egyetemi Könyvtárban, ahol a hallgatók a legfrissebb informatikai, számítástechnikai szakkönyvek mellett a témával kapcsolatos folyóiratokat is megtalálhatják majd.

A HP Magyarország hosszú évek óta törekszik arra, hogy segítse környezete fejlődését, és lehetővé tegye Magyarországon az informatika és az információ-technológia képzés magas szintű oktatását. A Szegedi Tudományegyetem képzési programjai, tanárai és diákjai támogatása mögött is e szándék húzódik meg.

„A HP az Egyetem informatikai oktatását kívánja segíteni különböző módokon. Az egyetemen végzett fiatal szakemberek közép- és általános iskolai tanárok, matematikusok, programozók, legkülönfélébb végzettségű friss diplomások boldogulásához ma már elengedhetetlen az informatika magas szintű használata. A tanárok például a későbbiekben alapvetően a közoktatás területén helyezkednek el, így olyan diákoknak adják át a számítástechnikai-informatikai ismereteket, akik számára talán ez az első találkozás az informatika világával. Ezért kiemelt jelentőségű, milyen színvonalon ismerkednek meg a diákok a számítástechnikai eszközökkel és módszerekkel, milyen alapokra építve fejleszthetik tovább tudásukat.” – mondta dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója.

A HP a fiatal tehetségek lehetőséghez juttatásában hagyományosan aktív, és ezt a Szegedi egyetem hallgatói előtt is meg szeretné nyitni a mostani megállapodás keretében.

A Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, amely az egyetemi integráció óta tizenegy, jelentős hagyományokkal és kutatási eredményekkel rendelkező intézményt fog össze. Az Egyetem valamennyi karán nagy hangsúlyt fektet az informatikai képzésre, mivel úgy véli, hallgatóinak jövőbeli sikereihez elengedhetetlen, hogy hatékonyan és megfelelő rugalmassággal tudják kezelni a szükséges információs- és adatbázisokat, számítástechnikai eszközöket és a kommunikáció új útjait.

„A Szegedi Tudományegyetem rendkívül nagyra értékeli a HP támogatását, mivel olyan szakmai háttérhez juthat általa, amely az országban egyedülálló. Hallgatóink az egyik legnagyobb szaktudással és innovatív energiával rendelkező céggel kerülhetnek ily módon kapcsolatba, és ez felbecsülhetetlen hasznot jelent későbbi fejlődésük szempontjából.” – mondta Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

A HP oktatási együttműködései
A HP évek óta kiemelkedő mértékben támogatja a hazai oktatásügyet. Az elmúlt években két szuperszámítógépet ajándékozott az ELTE-nek és a Műszaki Egyetemnek. A két szuperszerver mellett az elmúlt években a HP több tucat, a világ legkorszerűbbnek számító szerverre hirdetett meg pályázatot a hazai felsőoktatási intézmények részére. A nyertesek között volt a Szegedi Tudományegyetem is. A HP Infrastruktúra Szakértői Központja számos hazai egyetemmel folytat együttműködést kutatás-fejlesztés témában.
A HP Internet Infrastruktúra szakértői központja hagyományos munkakapcsolatot alakított ki hazai felsőoktatási intézményekkel, kutatási és fejlesztési központja (melynek immár konkrét szabadalmi és termék eredményei is vannak) szintén egyetemi erőforrásokat is bevon a fejlesztői munkába.

2002. decembere óta működik a Miskolci Egyetemen a HP által létrehozott Digital Community Center. A központ célja, hogy a digitális írástudás oktatásával környezettudatos magatartásra nevelje a fiatalokat és a régió lakosságát.

A vállalat közel egy évtizede folyamatosan pályázat útján biztosít korszerű eszközöket (nagy teljesítményű szervereket és PC-ket) középiskoláknak. Az elmúlt években több mint száz középiskola kapott összesen mintegy 150 fölötti darabszámban csúcstechnológiájú szervereket, eszközöket. Szegedi középiskolák is sikeresen szerepeltek a pályázatokon: szervert nyert például a Gábor Dénes Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola, a Kőröss József Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola, a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola és a School of Business Szeged Üzleti Szakközépiskola.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés