Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Vaio PCG-TR3A: kicsi, de széles

Laptop

Sony Vaio PCG-TR3A: kicsi, de széles

Kategóriájában szokatlan kialakítása hívja fel a figyelmet a Sony új notebookjára.

A Sony másik új noteszgépe is ebben a hónapban indul útjára, mely szintén a vastagabb pénztárcával megáldottak számára kínál majd mobil számítástechnikát. Processzora – csakúgy, mint a PCG-V505EX típus esetében – egy 1 GHz-es órajelű, ultraalacsony energiaigényű Pentium M CPU. A 400 MHz-es FSB-vel bíró lapka másodszintű gyorsítótára egyébként 1 MB-os.

Ebben a méretben szokatlan a szélesképernyős kivitel, ám a Sony ezen Vaio notebookja pont ebbe a ritka családba tartozik: 10,6 colos kijelzőkén 1280×768 pixel megjelenítésére képes. Ezt az alaplapi chipkészletbe (Intel 855GM) integrált grafikus vezérlő látja el adatokkal, mely saját céljaira 64 MB-ot képes ˝kihasítani˝ az operatív tárból. Ez utóbbi alapkiépítettség esetén egy darab 512 MB-os DDR SDRAM modulból áll – a memória kapacitása maximum 1 GB-ra növelhető.

40 GB-os háttértára mellé egy DVD/CD-RW optikai meghajtó is társul, mellyel legfeljebb 24-szeresen lehet kompakt lemezeket írni. Integrált modeme és a szintén integrált, 10/100 Mbps-os Ethernet csatolója szolgálja a külvilággal való kapcsolattartást, de memory stick pro-t is magába tud fogadni; illetve az Intel PRO/Wireless 2200BG modul révén vezetéknélküli csatlakozásra is képes. Billentyűzete egy 83 gombos, QWERTY kiosztású klaviatúra.

Külön érdekesség a készülékbe integrált kamera, mellyel VGA-felbontású (640×480 pixel) képeket lehet rögzíteni. Ha a kamerával csínján bánunk, s nem használjuk intenzíven a hordozható eszközt, akkor akár 5,5 órán keresztül is üzemképes maradhat, de a legstrapásabb körülmények között is 3 óráig bírja lítium-ionos akkumulátoráról. 2 darab 2.0-s USB csatlakozó és egy IEEE 1394-es interfész is megtalálható a Sony Vaio családjának ezen típusán. A készülék Windows XP Home-mal kerül forgalomba, 2200 dolláros áron.

Fizikai paraméterek

Méret: 26,5×18,5×3,6 cm
Tömeg: 1,4 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés