Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell felvásárolja a SuSE Linuxot – a hazai bejelentés

Laptop

A Novell felvásárolja a SuSE Linuxot – a hazai bejelentés

A Novell felvásárolja a SuSE Linuxot – a Novell Magyarország és a SuSE Linux magyarországi irodájának közös közleménye.

A Novell Magyarország és a SUSE Linux magyarországi irodája a mai napon bejelentette, hogy a Novell szerződést kötött a SUSE Linux, a világ egyik vezető Linux cégének felvásárlásáról. A közös sajtótájékoztatón a két cég ismertette a felvásárlás részleteit, valamint a felhasználók számára várható előnyeit. A Novell 210 millió dollárnyi készpénzért vásárolja fel a SUSE Linuxot. A felvásárláshoz szükséges a hatóságok és a részvényesek engedélye, többek között ezért tart a felvásárlás befejezése a Novell első pénzügyi negyedévének végéig (2004. január).

A SUSE Linux nyílt forráskód területén szerzett tapasztalatára és a Novell hálózati és személyazonosság-kezelési megoldásaira, támogatására, képzéseire és tanácsadási szolgáltatásaira építve a Novell a jövőben a Linux rendszereket és azok összes komponensét képes szállítani – a szerverektől az asztali gépekig –, és a szervezetek számára biztonságos, megbízható és kiforrott Linux alapokat tud biztosítani. A SUSE Linux felvásárlása a Linux szerverek és munkaállomások területén vezető Ximian augusztusban történt felvásárlását követi, és azt mutatja, hogy a Novell továbbra is elkötelezett a Linux megoldások teljes termékskálájának kialakítása mellett.

„Ügyfeleink nyílt, szabvány alapú számítástechnika iránti igényére válaszolva a Novell négy éve elkötelezte magát a többplatformos rendszerek támogatása mellett. A Linux pedig egyre fontosabb része ennek a stratégiának.” – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója – „Azért választottuk a SUSE Linuxot, mert egyértelműen ők a vállalati Linux technológia vezetői. Ezzel a felvásárlással a Novell lesz az egyetlen olyan egymilliárd dolláros cég, mely Linux rendszerrel és a köré épülő világméretű gazdasági rendszerrel is rendelkezik. Világszerte több mint 600 főnyi műszaki személyzetet képeztünk ki a Linux támogatáshoz. A SUSE Linux felvásárlása teljessé teszi a munkaállomásoktól szerverekig terjedő technológiaskálánkat.”

˝A Novell globális hálózata, szakértelme és a biztonság, megbízhatóság világméretű, vállalati szintű támogatása pontosan az, melyre szükségünk van a SUSE Linux következő szintre emeléséhez˝ – nyilatkozta Dr. Szentiványi Gábor, ügyvezető igazgató. A SUSE Linux magyarországi irodájának vezetője szerint “a Novell és a SUSE verhetetlen párost alkotnak Magyarországon is, mivel mindkét vállalatot kiemelkedő forgalom és elismertség jellemzi a magyar piacon. A SUSE a Linux területén szerzett egyedülálló tapasztalatát, tudásbázisát kiegészíti az itthoni oktatásban, képzésben, a termékek lokalizációjában, magyarításában megszerzett tapasztalat, mely a jövőben jelentős versenyelőnyt jelenthet a Novell-SUSE párosnak.”

A Novell Linux stratégiája

A SUSE Linux felvásárlása fontos lépés a Novell azon törekvésében, hogy felgyorsítsa a Linux vállalati bevezetését. A Novell 2000. elején kezdte a Linux rendszerekre készülő megoldások felépítését, amikor a legfontosabb technológiáját, az eDirectory címtárat Linux rendszerekre is elérhetővé tette. 2003. áprilisában a Novell bejelentette, hogy a NetWare operációs rendszerén futó összes szolgáltatást a jövőben futtathatóvá teszi NetWare és Linux kerneleken is, és a Novell teljes, világméretű műszaki támogatásával egészíti ki. Augusztusban a Novell felvásárolta a Ximiant, vezető Linux munkaállomásfelügyeleti megoldásait a Linux munkaállomások terjedésének segítése és a Microsoft .NET alkalmazások Linux rendszereken történő futtathatóságának biztosítása érdekében.

Szeptemberben a Novell bejelentette a Novell Nterprise Linux Services (NLS) nyilvános béta verzióját, egy olyan megoldásét, mely SUSE Linux és Red Hat rendszereken futva hálózati szolgáltatásokat kínál Linux környezetben. Az IBM, HP és Dell egyaránt megvásárolta az NLS technológia licenceit ügyfeleinek történő továbbértékesítés céljából. A SUSE Linux segítésével a Novell kibővíti kapcsolatát a teljes Linux megoldást kereső fejlesztők és független megoldásszállítók felé. A Novell mai bejelentése, a SUSE Linux felvásárlása, tovább erősíti a Novell Linux kínálatát, mert a Novell a Linux platformot is képes lesz szállítani a jelenlegi szolgáltatások mellett.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés