Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM újdonságai a tárlórendszerek területén

Laptop

Az IBM újdonságai a tárlórendszerek területén

Az IBM üzleti adattároló rendszerek területén hagyományosan többféle technológiát alkalmaz, széles portfóliójában helyet kapnak a nagy teljesítményű tárolószerverek mellett a lemezes és szalagos egységek is. A közelmúltban az IBM több új terméket, illetve új funkcióval bővített modellt jelentett be.

IBM TotalStorage SAN Volume Controller
Sok vállalatnál azonban az információs erőforrások egy sor különböző helyszínen, különböző tárolási környezetekben helyezkednek el; ez utóbbiak legtöbbször más-más gyártók termékeiből épülnek fel, akik mainframe gépektől laptopokig sokféle eszközt forgalmaznak. Az erőforrások jobb kihasználása csak úgy érhető el, ha a vállalat megosztja az e környezetekben működő valamennyi tárolási erőforrását, függetlenül attól, hogy azok mely gyártótól származnak. Márpedig a tárolási igények gyorsan nőnek, a cégek pedig szűk költségkeretből gazdálkodnak és takarékoskodniuk kell a munkaerővel is, ezért olyan megoldást célszerű alkalmazni, amely a már meglévő eszközöket használja fel, ugyanakkor lépést tud tartani a cég növekedésével.

A SAN Volume Controller célja, egyetlen felhasználói felületről biztosítja a különböző tároló rendszerek központi felügyeletét. Ugyanakkor a különböző eszközök adattároló kapacitásának összevonásával a rendelkezésre álló tárkapacitás kihasználtságát is megnöveli. Az egyes IBM és nem-IBM gyártmányú kis-vagy nagy teljesítményű adattároló eszközök virtualizálása elősegíti a különböző prioritású adatok tárolását látszólag egy rendszerben, mégis a fizikai tárolás az adminisztrátor megitélése szerinti eszközön történik.

IBM TotalStorage Enterprise Tape Drive 3592
Az IBM TotalStorage Enterprise Tape Drive 3592 kapacitása ötszörösen, átviteli sebessége két és félszeresen múlja felül a 3590-es sorozat képességeit. 300 GB-os (3:1 arányú tömörítéssel 900 GB-os) maximális fizikai kapacitású kazettákkal működik, így több adat tárolását teszi lehetővé kevesebb szalagon. Ezáltal nemcsak a teljes birtoklási költség (TCO) lesz kevesebb, de a tárolás helyigénye, és a kazetták kezelésének ideje is.

A 3592 a korábbi nagyvállalati modellekéhez képest megnövelt kapacitáson túl 40 MB/s natív átviteli sebességre képes. Ezzel nemcsak az adatelérés, hanem a biztonsági mentés és helyreállítás ideje is lerövidül – tehát összességében javul az adatközpont hatékonysága. A gyorsabb adatelérés a tárolással kapcsolatban gyakran felmerülő más kérdésekre is megoldást jelent – amilyen például a kötegelt feldolgozás időigénye vagy az alkalmazások magasfokú rendelkezésre állása.

A 3592 a megnövelt teljesítményt és a nagy tárolási kapacitást a mai szalagos meghajtókéval azonos árfekvésben nyújtja. Az adatmennyiség egyre gyorsabb növekedésével a nagyobb sűrűségű média illetve a nagyobb teljesítményű meghajtók használatából eredő potenciális megtakarítás jobb gazdálkodást és hatékonyabb adatkezelést tesz lehetővé az adatközpontoknál.

Továbbfejlesztett IBM Shark szerverek
Az Enterprise Storage Server az IBM legnagyobb teljesítményű adattároló terméke, melynek folyamatos fejlesztésére nagy energiát fordít a cég. Az IBM ˝Shark˝ kódnevű tárolószervereket kizárólag Magyarországon, Vácott gyártják és innen szállítják a világ minden részébe. 1998 óta az IBM rengeteg különféle vállalat részére szállított Enterprise Storage Servert, köztük a Fortune magazin 100-as listáján szereplő vállalatok 75 százalékának.

Az IBM két új bejelentést tett az ESS teljesítményének növelése érekében:
– Az IBM PPRC (Peer-to-Peer Remote Copy – távoli szinkron másolatkészítés) szoftvere Fibre Channel alapú kommunikációjának támogatása, amely az ESS katasztrófatűrő, adatmigrációs és távoli biztonsági mentési megoldásait szolgálja. Az eddigi ESCON csatornákat Fibre Channel váltja fel, ezáltal a szükséges csatornák száma lecsökken, amely egyben a költségekre is kedvező hatást gyakorol.
– A cég bejelentett továbbá egy szabványos interfészt másolatkészítő (Copy Services) alkalmazásaihoz, tovább erősítve az IBM vezető szerepét a tároláskezelés területén a nyílt szabványok alkalmazásában, valamint bejelentették az új, Turbo II processzort is, amely 30 százalékkal képes növelni az ESS tranzakciók sebességét a 800-as alapmodellhez képest.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés