Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Panasonic az Acuity technológia alkalmazásával fejleszti a képminőséget

Laptop

A Panasonic az Acuity technológia alkalmazásával fejleszti a képminőséget

Részletesebb, élesebb, természetesebb – ezek az új széles képernyős Panasonic T [tau] televíziók legalapvetőbb ismérvei.

Az újonnan kifejlesztett Acuity képfeldolgozó technológia és az első osztályú Quintrix SR képcső biztosítják az alapokat a tökéletes képek számára. Ennek eredményeképpen a műszaki tökéletesség a valaha látott legjobb képet eredményezi – mindez összetéveszthetetlen és igényes formába öntve.

A Panasonic hatásosan tesz eleget a legjobb katódsugárcsöves (CRT) képi teljesítmény megvalósítása terén a két új T [tau] televízióval, a TX-36PD30P-vel és a TX-32PD30P-vel, amelyek képátlója 92 (86) és 82 (76) centiméter. A vitathatatlanul legjobb televíziós kép megvalósítását lehetővé tevő forradalmi megoldások neve Acuity és Quintrix SR. Az Acuity jelentése élesség vagy felbontás. De jelenti ugyanakkor a tökéletes tévénézést is – így ideális neve lehet egy olyan intelligens technológiának, amely teljes és tökéletes képmegjelenítést tesz lehetővé. Az Acuity a soronkénti képpontok (pixelek) számát több mint duplájára, 2.300-ra növeli. A pásztázási sorok száma szintén megnőtt, 625-ről 833-ra. Ez sokkal jobb felbontást és élesebb részleteket eredményez a képen – sőt még háromdimenziós hatást is kelt.

A forradalmi digitális technológia mellett az újonnan kifejlesztett szupersík Quintrix SR képcsövek (SR = Super Resolution) tovább fokozzák a tévézés élményét. Még itt is igaz mottónk: a nagyobb felbontás a részletgazdagságot, a kontrasztot és a fényerőt is hasonló irányba mozdítja. Ehhez társul a képek sarkában is tűéles fókusz. Mindez az új felépítésű képcső által vált valóra. Elsőként említhető az új árnyékmaszk, amely sokkal hatékonyabban engedi át az elektronsugarakat. Ennek eredményeképpen az energia az eddiginél magasabb szinten hasznosítható, ami a kép fényerejét tovább növeli. Ráadásul az új maszk az elektronsugár jobb fókuszálásával javítja a kontrasztot és növeli a részletek felbontását is. Másodikként, az új Super OLF (Overlapping Field = Átfedő Mezők) elektronágyú a kép sarkaiban is növeli az élességet. Végül, de nem utolsósorban, a sötét árnyalatú előtétüveg a határozottan jobb kontraszt érdekében javítja a fekete jelszintet.

A nagyobb felbontás, élesség, kontraszt és fényesség elérése érdekében a Panasonic fejlesztői az új T [tau] televíziókban további technológiákat alkalmaztak a kép javítására. 10-bites technológia, mesterséges intelligencia és digitális fésűs-szűrő, csak hogy néhányat említsünk közülük. A kép tartalma folyamatos elemzésen esik át és ennek megfelelően történik a javítás a 10-bites technológia és a jelfeldolgozás segítségével. A mozgásérzékelés még gyors képsorok esetében is megakadályozza a csíkozást, míg a digitális, háromdimenziós fésűs-szűrő nagyon precízen választja szét a fényesség és a szín jeleket, így kiküszöböli az olyan zavaró jelenségeket, amelyek például a kockás mintázatok vagy az éles fekete-fehér átmenetek megjelenítésekor fordulnak elő. Egy új, különleges kapcsoló intelligens algoritmus alkalmazásával megszünteti a képzajt. Mindent egybevetve, ezek a fejlesztések egy olyan tökéletes, nagy felbontású televíziós képet eredményeznek, ami nem csak páratlan, de eddig soha nem látott minőségű is.

Természetesen minden kipróbált és ellenőrzött funkció, illetve áramkör beépítésre került a Panasonic mindkét új T [tau] televíziójába. Az állókép üzemmódban is remegésmentes képet biztosító progresszív letapogatási funkció és a nagy területek remegését kiküszöbölő Super Digital Scan 100 Hz-es technológia egyaránt a készülékek része. Opcionálisan három különféle képi üzemmód áll rendelkezésre: A PD30 sorozat esetében választhat a Dinamikus, a Normál és a Mozi képi megjelenítés közül. Az egyes üzemmódok a képi megjelenítést különféle alapbeállításokkal optimalizálják, melyeknél a kontraszt, a fényesség, a szín és a felbontás változatos kombinációi kerülnek alkalmazásra.

A ˝Level 2.5˝ szabványnak megfelelő videotext javított grafikával rendelkező kibővített funkciókkal rendelkezik. A kényelmesen nagy kapacitású, 1500 oldal tárolására képes memória kiküszöböli az idegőrlő várakozást a teletext (VTX) funkció használata közben. A néző négyféle képi megjelenítés közül választhat. A PAT a kép és szöveg (Picture and Text) megfelelője. Itt a teletext a fő kép mellett látható. A PAP kép és kép (Picture and Picture) funkcióval egy műsorforrás képe a lekicsinyített tv kép mellé illeszthető be. A PIP kép a képben (Picture in Picture) megoldás a fő programba ágyazott kicsiny képen mutatja egy másik futó program képét. A negyedik lehetőség, a POP kép a képpel szemben (Picture opposite Picture) egy másik műsorforrás kis méretű képét illeszti be a képernyő jobb oldalára anélkül, hogy az átfedné a lecsökkentett méretű tv-képet.

De mit ér egy tökéletes tv-kép a hozzá tartozó ˝jó hangzás˝ nélkül? A Panasonic két ˝művésze˝ éppen ezért hasonlóan magas szintű, nagy kimenőteljesítményű hangzással és beépített mélysugárzóval rendelkezik. A sztereo környezeti hangzás és a Virtuális Dolby Surround gondoskodik a moziszerű hangélményről. De ha magányra vágyik, egy külön szabályozható hangerejű fejhallgató csatlakozó is a rendelkezésére áll.

A tengernyi funkció és beállítási lehetőség ellenére mindkét Panasonic modell – szokás szerint – egyszerűen működtethető. Ezzel kapcsolatban, az olyan kényelmi funkciók, mint a tv és a videó közötti adótáblák finombeállítását végző Q-link, a gyermekzár és a készüléket a beállított idő elteltével automatikusan kikapcsoló elalváskapcsoló szintén hozzájárul a kényelmes használathoz. Az új Panasonic T [tau] televíziók az AV rádióerősítők, DVD lejátszók, műholdvevők vagy DVB-T vevők csatlakoztatásához szükséges minden csatlakozóval rendelkeznek. Ezek között a csatlakozók között négy Scart aljzat is megtalálható.

A kiváló technológia számára a modern, vonzó formaterv biztosítja a tökéletes keretet. Nézőit a vonalak zavaró elemek nélküli, tiszta áramlásával gyönyörködteti, és a nemes ezüst színnel együtt kihangsúlyozza a tulajdonos első osztályú és tökéletes TV technológia iránti igényességét. A hozzáillő színű és formatervű állványok mindkét modellhez rendelkezésre áll.

Az új Panasonic TAU televíziók már kaphatók, 749.990 Ft-os (TX-36PD30P) és 499.990 Ft-os (TX-32PD30P) áron (az árak ajánlott bruttó kiskereskedelmi árak).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés