Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fotópályázat az önkéntességről

Laptop

Fotópályázat az önkéntességről

Fotópályázati felhívás az Önkéntesek Hete alkalmából.

Az Önkéntes Központ Alapítvány a Hewlett-Packard Magyarország támogatásával „Fotópályázat az önkéntességről” címmel pályázatot hirdet. A pályázat célja az önkéntesség kultúrájához kapcsolódó értékek bemutatása, a társadalom figyelmének az önkéntes tevékenységre való felhívása. A pályázat témája az önkéntes tevékenység szépségeinek és nehézségeinek megörökítése. A zsűri által kiválasztott fotókból kiállítás nyílik december 5-én, az Önkéntesek Nemzetközi Napján.

Önkéntes tevékenység minden olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár, és az önkéntes nem helyettesíti a fizetett munkaerőt. A tevékenység megvalósulhat civil csoportosulás, nonprofit civil szervezet, vagy állami intézmény (például kórház, gyermekotthon, idősek otthona, hajléktalanszálló, stb.) keretein belül. Előnye, hogy elősegíti a társadalmi beilleszkedést, hozzájárul a szegénység, a kirekesztődés csökkentéséhez és a teljes foglalkoztatottsághoz. Az önkéntesség segít környezetünk és közösségünk jobbá tételében.

Néhány példa az önkéntes tevékenységre: kórházi önkéntes segítés, irodai munka, kampányszervezés, környezetvédelmi tevékenység, véradás-szervezés, tanácsadás, lelki-segélyvonal működtetése, táboroztatás, oktatás-fejlesztés, szabadidő-szervezés, ételosztás, állatvédelmi tevékenység, stb. A fotók témája bemutathat konkrét tartalmat, de lehet szimbolikus is.

Beküldési, vagy beadási határidő: 2003. október 30.

Személyes leadás helye és postacím:
Önkéntes Központ Alapítvány
1123 Budapest
Kékgolyó u. 20. I. em. 4/a
E-mail: onkenteskozpont@onkentes.hu
Tel: (06 1)225 07 10
Web: www.onkentes.hu



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés