Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP Magyarország nyerte a Magyar Rádió SAP-tenderét

Laptop

A HP Magyarország nyerte a Magyar Rádió SAP-tenderét

A komplex vállalatirányítási rendszer bevezetéséről szóló szerződés összértéke mintegy 600 millió forint.

A Magyar Rádió Rt. és a Hewlett-Packard Magyarország Kft. 2003. szeptember 23-án közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Magyar Rádió Rt. vállalatirányítási rendszer bevezetésére kiírt közbeszerzési pályázatát a HP nyerte.

Az SAP rendszer bevezetésével kapcsolatos hardverszállítást és a tanácsadói, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat tartalmazó szerződés összértéke mintegy 600 millió forint.

A Magyar Rádió vezetése most tartotta időszerűnek, hogy gazdálkodásának korszerűsítését új, komplex vállalatirányítási rendszer alapozza, s független szakértők bevonásával az SAP rendszerét választotta. Az SAP-bevezetéssel a Magyar Rádió Rt. új, modern eszközökre építi gazdálkodási tevékenységének informatikai támogatását. A projekt legfontosabb célja a pontosabb költségelszámolás, valamint a későbbi hatékonyságnövelő intézkedések alapjául szolgáló új kontrolling rendszer kialakítása és bevezetése. A HP feladata a Magyar Rádió pénzügyi-számviteli, eszközgazdálkodási, értékesítési, készlet- és raktárgazdálkodási, és bérszámfejtési feladatainak leképezése az SAP rendszerben.

“A Magyar Rádió Rt. megújítási folyamatában meghatározó lépés a kontrolling és vezetői információs rendszer bevezetése, mint a vállalati stratégia megvalósításának eszköze.” – világította meg a Rádió döntésének hátterét Gőblyös István alelnök.

“Az integrált vezetői információs rendszert kialakító projekt nem csak céljaiban és méreteiben, de munkakultúrájában is egy megújult Rádiót vetít előre. A Rádió 78 éves történelme során eddig még nem került sor:
– külső és belső szakértők ilyen mértékű és minőségű együttműködésére,
– a nemzetközi összehasonlításban is legújabb vezetés-szervezési megoldások tudatos felvállalására, a gyakorlásukhoz szükséges infrastruktúra kialakítására,
– az eddigi működési gyakorlat kritikus önvizsgálatára, a változásokkal járó konfliktusok nyílt megnevezésére és értékteremtő feloldására,
– átfogó szervezeti reformok gyors, határozott és teljesítményorientált megvalósítására.
Ebben lesz segítségünkre az új kontrolling és vezetői információs rendszer.”

A Magyar Rádió Rt. az új vállalatirányítási rendszer bevezetésétől legfőképpen azt várja, hogy gazdálkodása átláthatóvá válik, s a közpénzek felhasználása követhető módon, a tulajdonosok által is ellenőrzötten történik. E célt szolgálja az is, hogy a Magyar Rádió Rt. az SAP rendszer bevezetésével párhuzamosan kiépíti saját controlling rendszerét is. Az Intézmény az SAP bevezetésének költségeit a rendszer által biztosított várható megtakarításokból kívánja fedezni.

A HP szakértői több szakaszra bontva hajtják végre a vállalatirányítási rendszer bevezetését. A legfontosabb első szakasz rendkívül rövid határidővel, már jövő év elejére elkészül. A projekt már a bevezetés alatt is kihasználja az SAP előnyeit, így a tanácsadók bizonyos modulok funkcióit már az első lépcsőben elérhetővé teszik.

A projekt keretében a konzultációs és rendszerintegrációs szolgáltatások mellett a HP Magyarország szállítja a bevezetéshez szükséges hardverhátteret is: a HP ProLiant iparági szabvány szervereket és a HP StorageWorks Enterprise Storage Array (EVA) háttértártároló-rendszereket. Természetesen a HP szerzi be a szükséges SAP licenceket is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés