Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymásnak fizetnek a távközlési- és mobilszolgáltatók

Laptop

Egymásnak fizetnek a távközlési- és mobilszolgáltatók

Fizetési felszólítások oda-vissza.

A Hírközlési Felügyelet Döntőbizottsága (HDB) arra kötelezte az Emitelt, a Westelt, a Hungarotelt, a Monortelt, továbbá a Pannon GSM-et és a Vodafone Magyarországot, hogy 15napon belül fizessék meg a Matáv részére a Vivendi Telecom hálózatában történő végződtetéséért a cég referencia összekapcsolási ajánlatában szereplő díját.

A HDB határozatában a Matávot is felszólította arra, hogy 15 napon belül fizesse meg a Vivendi részére a saját előfizetői kiszolgálása érdekében a vállalat hálózatában történő végződtetésért a Vivendi referencia összekapcsolási ajánlatában szereplő díjat. Emellett a döntőbizottság arra is kötelezi a Matávot, hogy 30 napon belül fizesse meg a fent szereplő távközlési szolgáltatók számára az általuk megfizetett, a Vivendi hálózatában igénybevett végződtetés díját.

A Matáv megsértette a hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény 12. § (3) bekezdésében foglalt egyenlő elbánás elvét, amikor 2002. október 1-jét követően más áron nyújtotta a Vivendi hálózatában történő végződtetés szolgáltatást az előbb említett cégek számára – olvasható a határozatban. A döntőbizottság azt is megállapította, hogy a Matáv megsértette a hírközlési tevékenységet végzőkre vonatkozó együttműködési kötelezettséget, amikor a Vivendi referencia összekapcsolási ajánlatában szereplő végződtetés forgalmi szolgáltatás díját nem a jogszabály szerinti módon számolta el a harmadik felekkel, és ezen díjak érvényesítését elmulasztotta a 2002 augusztusi levelezés ellenére, különös tekintettel arra, hogy a Vivend hálózatában történő végződtetés forgalmi szolgáltatást a harmadik fél szolgáltatók kizárólag a Matávon keresztül vették igénybe.

A HDb arra kötelezi határozatában a Matávot, hogy a Vivendi által lerótt 175 ezer forint igazgatási szolgáltatási díjat a határozat kézbesítésétől számított 8 napon belül térítse meg a vállalat részére. Ezt meghaladóan a Hírközlési Döntőbizottság a Vivendi. kérelmét elutasítja. A határozat ellen nincs helye fellebbezésnek, felülvizsgálata a határozat kézbesítésétől számított tizenöt napon belül kérhető, de a keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés