Connect with us

technokrata

Bővülő Adobe Photoshop – előtérben a digitális fényképezőgépek

Laptop

Bővülő Adobe Photoshop – előtérben a digitális fényképezőgépek

A Photoshop Camera Raw Plug-in támogatja a vezető gyártók digitális fényképezőgépeit és tömörítetlen formátumait.

Az Adobe Systems bejelentette, hogy már kapható a Photoshop Camera Raw és JPEG 2000 bővítménye. A Photoshop Camera Raw bővítménnyel Photoshopból a Canon, a Fujifilm, a Minolta, a Nikon és az Olympus professzionális, és középkategóriás digitális fényképezőgépeinek “nyers” képformátumához lehet villámgyorsan, és egyszerűen hozzáférni. A Photoshop 7.0.1 program verzióval együttműködő Photoshop Camera Raw bővítménnyel a fényképészek a digitális fényképezőgép képérzékelője által rögzített eredeti adatokat közvetlenül módosítva kiváló színárnyalatú, és maximális részletességű képeket állíthatnak elő.

A tömörítetlen nyerskép, a “digitális negatív” a hivatásos fényképészek gyakori választása, mivel pontos színárnyalat és képrészletesség beállítást tesz lehetővé. JPEG-hez és TIFF-hez hasonló formátumokba konvertálás előtt a nyersképekhez hozzáférve a felhasználók állíthatják be a fehér egyensúlyt, a telítettséget, és az élességet; ahelyett, hogy ezeket a döntéseket a fényképezőgép automatikus beállításaira bíznák. A legújabban megjelent JPEG 2000 formátumhoz Photoshop támogatást biztosító másik bővítménnyel együtt szállított Photoshop Camera Raw program már ma letölthető az Adobe honlapjáról.

Ahogy a professzionális fényképészeti ágakban a hagyományos filmeket felváltják a digitális tükörreflexes fényképezőgépek, a fotósoknak egységes módszerre van szükségük ahhoz, hogy a tömörítetlen digitális negatívokhoz hozzáférjenek, és azokkal dolgozzanak. A Photoshop Camera Raw bővítménnyel a tömörítetlen file-okon többek között a következő javításokat lehet elvégezni: fehéregyensúly; hőmérséklet; tónus; expozíció; árnyalat; kontraszt; színtelítettség; élesség; és átmenet.

A bővítmény azt a lehetőséget is biztosítja, hogy a nyers file-okba a Photoshop program file-böngészőjéből betekintsünk, az állományokat pedig a minőség romlása nélkül, csatornánként 16 bites mélységben közvetlenül Photoshopba importálhatjuk. Minden támogatott fényképezőgépnél alapértelmezett, és egyéni nyers képbeállítás lehetséges, és azt a menetek között állítani, illetve menteni lehet. A fényképész, vagy a grafikus szakember számára jobb végleges képminőséget, importot követően kevesebb módosítást, és a munkamenet nagyobb hatékonyságát eredményezi az, hogy ugyanazon felvétel beállításait több file-ra is alkalmazni lehet.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu