Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatékonyabb Linux-felhasználás a Ximian és a SuSE együttműködése révén

Laptop

Hatékonyabb Linux-felhasználás a Ximian és a SuSE együttműködése révén

A Ximian, a vállalati Linux desktop és szerver megoldások fejlesztője, valamint a SuSE egy széleskörű megállapodást kötöttek, mely lehetővé teszi, hogy közösen csökkentsék a Linux vállalati integrációjának és adminisztrációjának költségeit szoftvermenedzsment, üzenetküldési és csoportmunka termékek segítségével.

A megegyezés értelmében a SuSE beépíti a SuSE Linux Enterprise Desktop és a SuSE Linux Enterprise Server termékeibe a Ximian Red Carpet Enterprise névre hallgató szoftver-menedzsment termékét. Ezt követően, a Ximian Connector és a Ximian Evolution csoportmunka szoftverek integrálásra kerülnek a SuSE Linux Openexchange Serverrel.

A Red Carpet Enterprise-zal a vállalatok automatikusan ellenőrizni és frissíteni tudják szoftvereiket desktop- és szervercsoportokra osztva, azokon a gépeken, melyeken SuSE Linux, SuSE Linux Enterprise Server és SuSE Linux Enterprise Desktop fut. A SuSE Linux Openexchange Servert használó vállalatok telepíthetik a Ximian Connector szoftvert, implementálva egy teljesen Linux alapú kliens-szerver csoportmunka megoldást.

Testreszabható szoftvermenedzsment és frissítés

A Red Carpet Enterprise egy átfogó szerver-alapú megoldás, mely a vállalati tűzfalon belül lehetőséget nyújt a vállalatoknak, hogy könnyedén karbantartsák munkaállomásaikra és szervereikre telepített Linux szoftvereiket. A webalapú grafikus kezelőfelületen vagy a parancssori interfészen keresztül a rendszergazdák ütemezni tudják a telepítéseket, valamint a Ximian, a SuSE és más szoftvergyártók Linux alapú szoftvereinek frissítéseit.

A Red Carpet Enterprise lehetővé teszi a vállalatok számára a karbantartás és frissítés egyszerűsítésével az adminisztrációs költségek csökkentését. A SuSE saját YaST és Maintenance Web technológiájával történő, küszöbön álló egyesítéssel a Red Carpet Enterprise lehetővé teszi a vállalati felhasználóknak, hogy az általuk telepített és menedzselt SuSE Linux 8.1 és SuSE Linux Enterprise Servert futtató rendszereken testreszabják és ellenőrizzék szoftvereiket.

Desktop integráció SuSE Linux Openexchange Serverrel

A SuSE Linux Openexchage Serverhez adott Ximian Connector lehetővé teszi a Ximian Evolutiont Linuxon vagy UNIX-on használóknak, hogy az Openexchange Servert használva személyes adataikat kezeljék, valamint megosszák azokat munkatársaikkal, beleértve a Microsoft Outlookot vagy böngészőt futtató PC-ket.

A Ximian Evolution egyedülállóan egyesíti robusztus, gyorsan és könnyen kezelhető alkalmazásban az e-mail, naptár, címjegyzék és feladatlista kezelést. Ezenfelül a Ximian Evolution támogatja a kulcsfontosságú adatok cseréjét és a kommunikációs szabványokat, mint például IMAP, POP, SMTP, LDAP, iCalendar stb.

A SuSE Linux Openexchange Server egyesíti a bevált nyílt forrású komponenseket a teljeskörű szoftverver alkalmazásokkal, hogy olyan széleskörű szolgáltatásokat biztosítson, mint megbízható levélkezelés, beépített webes levelezőkliens, központi értekezlet- és címjegyzék-kezelő, projekt- és feladattervező eszközök. A központilag vezérelt dokumentumkezelő eszköz és a csoportalapú vitafórumok megnövelik a vállalatnál működő projektcsapatok munkájának hatékonyságát.

A Ximian Connector for Openexchange lehetővé teszi az IT menedzserek és rendszeradminisztrátorok számára, hogy az Openexchage Server Ximian Evolutiont használó kliensek részére központi e-mail tárhelyet, személyes naptárat, csoportos ütemezőt, osztott címjegyzék elérést és feladatkezelő eszközöket biztosítsanak. Az Openexchange felhasználók a Ximian Connector segítségével létrehozhatnak és felügyelhetnek e-mail mappákat, találkozókat szervezhetnek, betekintést nyerhetnek a találkozó résztvevőinek elfoglaltságaiba és hozzáférhetnek a személyes és a közös címjegyzékhez. A Openexchange felhasználói mindezt a Ximian Evolution elegáns kezelőfelületéről tehetik meg, kihasználva az Evolution teljes funkcionalitását, beleértve a gyorskeresést, a virtuális mappák használatát, az e-mailek szálakba rendezését és a szinkronizációt a PalmOS-t használó kéziszámítógépekkel.

Elérhetőség

A SuSE felhasználók számára a Red Carpet Enterprise a tavasz folyamán lesz elérhető a “SuSE Linux Enterprise Deployment and Administration Option” csomag részeként.

A SuSE Linux Openexchange Servert a Ximian Evolution és Ximian Connector programokkal együtt nyáron kezdi szállítani a SuSE.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés