Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számítógépes párkereső pandáknak

Laptop

Számítógépes párkereső pandáknak

Számítógépes párkereső programot fejlesztettek ki kínai tudósok a kihalás szélén álló óriáspandák számára – tudta meg az MTI.

A program a fogságban élő pandák egészségi állapotának és vérvonalának elemzésével próbálja megtalálni az utódnemzés szempontjából tökéletesen összeillő párokat. A távol-keleti ország állatkertjeiben több száz fekete-fehér bundás óriás él, de közülük nagyon kevesen hajlandók párkapcsolatot létesíteni és utódokat nemzeni. Az állatkertben élő hímek több mint 60 százaléka teljesen elvesztette szexuális érdeklődését.

Ugyanakkor a vadonban élő óriáspandák sem túl szaporák: a nőstények két-három évente hoznak világra egyetlen utódot. Emiatt az elmúlt két évtized alatt felére csökkent állományuk létszáma. Egy áprilisban készült felmérés szerint a Kína nyugati vidékén húzódó erdőségekben jelenleg már csak mintegy ezer panda él – olvasható a BBC internetes oldalán.

A pandaszaporítással foglalkozó tudósok, akik nagyon bíznak a párkereső program sikerében, korábban pandapornós videofelvételekkel és a szexuális vágyat serkentő kék tabletták segítségével próbálták feléleszteni – csekély sikerrel – az apátiába süllyedt állatok ősi ösztöneit. Remélhetőleg a párkeresés nagyobb sikerrel jár és nem fog kipusztulni ez a gyönyörű és bájos állat a Földről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés