Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mac OS X – a héten érkezik a frissítés

Laptop

Mac OS X – a héten érkezik a frissítés

Az Apple által kiadott Mac OS X 10.2, azaz a Jaguár operációs rendszerhez a cég ezen a héten tervezi útjára bocsátani frissítését, mely kisebb hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz.

Mindkét változatot (a szervert és a desktopot egyaránt) érinti a frissítés, amely az eredeti Jaugár kiadásához képest alig egy hónappal később érkezik. A desktop változatban ezen idő alatt 31 hibát fedeztek fel, amelynek javítását megoldja a nemsokára érkező frissítés. Olyan problémák merültek fel az operációs rendszerrel, mint például a Windowsokon írt CD-kkel való kompatibilitás, illetve a CD-írók támogatottsági körének szűkös mivolta.

Emellett az Apple Final Cut Pro-jával való iMovie kompatibilitását is fejlesztették a programozók. Találtak hibát az e-mail kapcsán is: az egyik miatt elveszhet(ett) egy e-mail adatátvitel közben, a másik javításával pedig már importálhatók az elektronikus levelek az Eudora-ból. Olyan problémákat is orvosoltak, mint az iBooknál tapasztalható lassulás vagy az operációs rendszer összeomlása (kernel panic), amikor is az eszköz külső monitorhoz lett csatlakoztatva.

Ezt a hibalistát egyébként az Apple visszavonta website-járól, nem tudni miért. Arra sem adnak a cégnél egyértelmű választ, hogy mikor fog érkezni ez a frissítés, de bizalmas forrásokra alapozva már a héten várható megjelenése. Különálló telepítőben és a beépített Software Update segítségével is be lehet majd szerezni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés