Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a file-cserélő szoftverek egyik legjobbja

Laptop

Megújult a file-cserélő szoftverek egyik legjobbja

Kétségtelen, hogy az egyik legjobb file-cserélő szoftver a WinMX, hiszen mentes mindenféle bannercsíktól vagy egyéb reklámtól, s spyware programok sem települnek rendszerünkre felinstallálásával. Az új változat már letölthető.

A Frontcode Technologies szoftverfejlesztő cég neve egyre többek számára válik ismerőssé, ahogy peer to peer hálózatra épülő, file-cserélő programjuk mind több és több hívet szerez. Nem csoda, hogy dinamikusan nő a felhasználói tábor, hiszen mindent tud (ráadásul jóval régebb óta), mint vetélytársai (Kazaa, Morpheus stb.), ám mentes azok kellemetlen szolgáltatásaitól (reklámok, spyware programok).

Az utolsó stabil verzió, a 3.22-es június 24-én jelent meg, de azóta sem állt meg az élet a szoftver háza táján. Nemrég kikerült ugyanis a 3.29-es béta változat, melyet nemsokára, ha minden igaz, még szeptemberben követ a végleges, 3.3-as verzió. Addig is nézzük, miben más a béta.

A béta változat tulajdonságai

Néhány részét teljesen újraírták, néhány hibát pedig kijavítottak, ennek köszönhetően például jócskán csökkent erőforrás-igénye, ez főként a processzorhasználat terén mutatkozik meg. A teljesen le nem töltött file-okat (még a 0 byte hosszúságúakat is) elmenti. Megváltozott az Auto Find Sources (automatikus forráskereső) illetve az Auto Enter Queue (automatikus várakoztató), ezek egybeépültek Auto-Complete rendszer néven.

Újraszervezték a (már korábban is nagyon jól használható) Transfer ablakot, ahol a felhasználó figyelemmel kísérheti és menedzselheti a fel/letöltéseket. A kereső- és a browse-ablak kisebb javítgatásokon esett keresztül, s immár a felhasználó nyelvén is működhet a szoftver, amennyiben valaki készít hozzá nyelvi kiegészítő csomagot.

Megemelkedett a megosztható file-okra vonatkozó korlát, és két keresési típussal bővült a szoftver: az első: ˝Archive (.zip .iso .exe .rar .r00-99)˝, a másik pedig az ˝MP3 + OGG Audio˝, követve az MP3 konkurenciájának szánt formátum népszerűségét. Jó hír, hogy a sávszélesség-szabályzás is fejlesztésre került.

3.29: ˝zárt˝ hálózat

Egyetlen hátránya van csak a béta változatnak, mégpedig az, hogy külön hálózatot használ, így a stabil WinMX verziókhoz nem tud kapcsolódni. Szerverünkről éppen ezért mind a 3.29-es béta, mind a 3.22-es stabil változat letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés