Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult böngésző: Mozilla 1.1

Laptop

Megújult böngésző: Mozilla 1.1

A nyíltforrású fejlesztésen alapuló Mozilla böngészőre sokat kellett várni, aztán hirtelen több, javított verzió is napot látott. A legutolsó – a készítők szerint – a korábbi változatoknál gyorsabb használatot ígér.

Ingyenesen használható a Mozilla legújabb böngészője, csakúgy, mint a korábbi változatok. Ez többek közt annak köszönhető, hogy a fejlesztők egyik fő szempontja mindig is a nyílt forráskód alkalmazása volt.

Miben különbözik a korábbi változatokhoz képest? Több fejlesztés is történt, amely a böngésző stabilitását hivatott növelni, illetve a webszabványok (és ezáltal a különféle weblapok) jobb támogatottsága szintén említésre méltó (HTML, DOM, Javascript). Emellett az összteljesítmény növekedése is jelentős tényező.

Ezen fejlesztések ellenére a felhasználók nincsenek egyöntetűen elragadtatva az 1.1-es Mozillától. Egyes visszajelzések arra engedtetnek következtetni, hogy nagyobb változást vártak a Mozilla használói. Mindazonáltal még mindig az egyik legjobb választás azoknak, akik szerint a Netscape túlságosan elüzletiesedett, akik nem akarnak az Operáért fizetni vagy reklámokat nézni, de az Internet Explorert sem szívesen használják – mondta Michael Gartenberg, a Jupiter Research egyik elemzője.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés