Connect with us

Hirdetés

technokrata

AGP 8x és soros ATA az új ASUS alaplapokban

Laptop

AGP 8x és soros ATA az új ASUS alaplapokban

A következő pár nap során az ASUS több új alaplapot is meg fog jelentetni, melyek közös ismertetője a 8x-os AGP és a soros ATA.

Az első alaplap a VIA KT400-as chipkészletére épül, típusszáma pedig A7V8X. Legfontosabb jellemzői az AGP 8x és a DDR 400 (PC 3200) támogatása (természetesen emellett ezen technológiák korábbi verzióival visszamenőlegesen is kompatibilis). A rendelkezésre álló három memóriaslotból azonban csak egybe tehető PC 3200-as memória, a másik kettő PC 2700 típusú memóriamodulok fogadására lett tervezve.

További ínyencség, hogy két UDMA 133 csatornával, IDE Raiddel, 6 darab 2.0-s USB, három Firewire porttal rendelkezik, illetve hat PCI slottal és egy hatcsatornás Realtek integrált hangkártyával. Ami mégis kiemeli a hasonló termékek közül, az a két soros ATA-port, illetve az 1000 Mbps Ethernet csatoló. Ráadásul támogatja a 802.11a, a 802.11b és a Bluetooth standardokat is.

P4S8X típusú a másik alaplap, s az elnevezéséből látszik, hogy ez is Pentium 4-es processzorok kiszolgálására készült. 648-as SIS chipsettel rendelkezik, támogatja a 400 és az 533 MHz-es FSB-t (így Northwood és Willamette magos processzorok befogadására egyaránt képes). Szintén rendelkezik AGP 8x támogatással.

Három memóriaslotja ugyan csak a PC 2700-as (vagy annál régebbi) modulokat tudja kezelni, viszont szintén bír UDMA 133-mal, soros ATA-val, 6 darab 2.0-s USB és két Firewire porttal, illetőleg egy SPDIF kimenettel rendelkező, 6 csatornás C-Media integrált hangvezérlővel. Emellett az alaplapra került még egy Realtek 10/100-as hálózati kártya is.

Az alaplapok áráról egyelőre nem érkezett információ.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés