Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új összekapcsolódási szerződés – régi rendszerben

Laptop

Új összekapcsolódási szerződés – régi rendszerben

Átmeneti összekapcsolódási szerződést kötött a Matáv és a Novacom Távközlési vállalat, mely még nem a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott összekapcsolási ajánlat alapján készült el.

A távközlési piac minden szereplőjének szüksége volt a referencia összekapcsolási ajánlat (RIO) hatósági jóváhagyására ahhoz, hogy hosszú távra kiszámítható összekapcsolási szerződéseket köthessenek a Matávval.

Ennek értelmében a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) által múlt héten elfogadott referencia összekapcsolási ajánlat, a MARIO képezi ezentúl az alapját az összekapcsolási szerződéseknek – a közelmúltban aláírt átmeneti szerződések módosításával, illetve a régebbi szerződések teljes kiváltásával, valamint az új – vagy a korábbinál nagyobb piaci szerepet vállaló – szolgáltatók által kötendő összekapcsolási szerződések esetében is.

Azonban a Matáv és a Novacom Távközlési Kft. által hétfőn aláírt átmeneti összekapcsolódási szerződés még nem a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott összekapcsolási ajánlat alapján készült el, mivel azt csak néhány napja kapta kézhez a távközlési cég. A végleges szerződés megkötésére 3 hónapon belül kerülhet sor.

Az aláírt dokumentum alapján megkezdődhet a Matáv és a Novacom hálózatásnak összekapcsolása, melynek következtében a szolgáltatók előfizetői elérhetik egymást.

Eddig a Matáv a Vivendivel, a PanTellel, Datanettel és eTellel kötött hasonló átmeneti megállapodást. Ezekben az esetekben is három hónapon belül tervezik a végleges összekapcsolási szerződés aláírását.

Mint már arról korábban beszámoltunk, a MARIO-val kapcsolatban meghozott HDB határozat alapos elemzéséhez a Matávnak még szüksége van néhány napra, ugyanis a HDB a Matáv által benyújtott tervezetet olyan szolgáltatásokkal is kiegészítette, amelyek a Matáv értelmezése szerint nem tartoznak a MARIO-köteles, tehát szabályozott feltételek mellett nyújtandó szolgáltatások körébe.

A Matáv néhány napon belül kialakítja álláspontját, és eldönti, hogy a HDB által kiegészített szolgáltatások tekintetében kíván-e jogorvoslattal élni, vagy inkább a piacra bízza a szabályozottá vált szolgáltatási kör életképességének elbírálását.

Állítólag a döntéstől függetlenül a Matáv a közeljövőben meg fogja keresni a társszolgáltatókat az összekapcsolási szerződések megkötése, illetve végleges formába öntése érdekében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés