Connect with us

Hirdetés

technokrata

Goldman Sachs: átlagnak megfelelő teljesítmény a Matávtól

Laptop

Goldman Sachs: átlagnak megfelelő teljesítmény a Matávtól

A Goldman megerősítette a piaci átlagnak megfelelő minősítését a Matávnak.

Továbbra is piaci átlagnak megfelelő teljesítményt vár a Matávtól a Goldman Sachs. A befektetési bank a Hírközlési Felügyelet a Matáv összekapcsolási referenciaajánlatát elfogadó döntése után hozta nyilvánosságra értékelését.

A besorolás változatlan maradt, így mindössze a bizalom fennmaradását eredményezheti a Goldman Sachs megerősítése, ugyanis a neves bank ajánlásaira odafigyelnek a nemzetközi befektetők, így ez fontos lehet a hazai szereplők számára is.

Annak ellenére, hogy a Goldman megerősítette a Matáv-papírok piaci átlagnak megfelelő minősítését, a legnagyobb mértékben a hazai távközlési vállalat értékpapírja gyengült a tőzsdén.

A társaság részvényeinek árfolyama 4,8%-ot zuhant, így záró értéke a kritikus 800 forint alá esett, amely így 795 forinttal zárta a napot – pedig nap közben még 830 Ft-on is született kötés a papírokra.

A nap első felében az irányadó európai indexekhez képest is jól teljesített a BUX, azonban a délutáni fordulat következtében végül 3,6%-os mínuszban, 7,114 ponton zárta a kereskedést a Budapesti Értéktőzsde.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés